SONY távirányító 40

Szűrés

Távirányító kereső

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

100%-ban magyar webáruház vagyunk!
14 nap pénzvisszafizetési garancia*
A terméket hivatalos magyarországi jótállással forgalmazzuk!

Betöltés... Kérjük várjon!

SONY távirányító 40

Távirányítók: TV-től az univerzális távirányítóig – egy helyen Távirányító akkor kell, ha szeretjük kézben tartani a dolgainkat. Televízió, garázskapu, légkondicionáló, okosotthon tulajdonos? Elromlott a távkapcsoló? Vegyen nálunk másikat, vegye kezébe

Rendezés:

SONY távirányító

Számos elektronikai cikk életét hosszabbíthatjuk meg egy új távirányító vásárlásával. A Sony márka generációk óta a minőséget képviseli, így érthető, ha ragaszkodunk ezekhez a készülékekhez. Tekintse meg kínálatunkat, leheljen új életet kedvencébe!


A családi nosztalgia márkája

A Sony márkát több évtizede ismerik a magyar háztartásokban. Méltán kedvelik őket a szüleink és a nagyszüleink generációjából is, hiszen nem igazán hallottunk még panaszt egy Sony rádióra vagy akár más hasonló, régebbi eszközre sem. A Sony ott volt a nagypapa konyhaasztalán, amikor óránként meg kellett hallgatnia a híradót, és a hippi-korszakban is már a hatalmas Sony magnókkal a vállukon sétáltak az akkori fiatalok. De a nyolcvanas-kilencvenes években is gyakran előbukkantak a kivillanó köldökök, haspólók és forrónadrágok mellett a Sony kazettás walkmanjei, és az iskola hátsó padjaiban gyakran a grafitceruzával tekergettek vissza bennük, hogy a szünetben ismét a jó számokat hallgathassák. A hatalmas Sony hangfalakon hallgattuk a várva várt iskolai ünnepségeket is. Mindenkinek van egy hasonló története a Sony-ról és arról, hogy ez a megbízható és tartós márka mennyire megszerettette magát a magyar családokkal az elmúlt generációkon keresztül. Nem véletlen tehát, hogy mindannyian azt szeretnénk, hogy a kedvenc Sony készülékünk még sokáig velünk maradhasson. Távvezérelt elektronikai eszköz esetén pedig ez a nyugdíj-korhatár-hosszabbítás el is érhető akár egy új távirányító megvásárlásával is.

Amit még valószínűleg nem tudtunk a Sony-ról

Mindenki ismeri ezt a márkát és ezért talán úgy is gondolhatnánk, hogy szinte mindent tudunk is róla. Pedig megdöbbennénk, hogy milyen izgalmas részletek rejtőznek a kulisszák mögött! Talán nem is hinnénk, de a márkát alapító japán fiatalok egyike, Akio Morita, nem igazán bizonyult jó tanulónak, sőt, sokat szomorkodott is amiatt, hogy szerinte a tanárai kifejezetten butának tartották. Pedig valójában már akkor, 1946 környékén – ekkor alapították ugyanis a márkát – is csak a lelkesedés, kíváncsiság hajtotta, és minden idejét a rádiótechnikának, legnagyobb szenvedélyének szentelte. Sajnos a cégalapítás sem indult zökkenőmentesen, hiszen a csöppnyi cégnek aligha volt esélye a konkurencia óriási erejével szemben.

A Sony kálváriája a névválasztással

A névválasztással sem jártak túl jól. Először egy teljesen sablonos nevet választottak, amellyel nehéz lett volna kitűnni a tömegből, illetve amelynek a megjegyezhetősége is gondot jelentett volna. A majdnem kétsoros név később lerövidült, azaz lerövidült volna a „teletech” formációra. Azonban, mint kiderült, ezt a szó-összetételt már korábban használta egy másik cég, így erről is le kellett mondaniuk. Akkoriban azért ez nem volt olyan könnyen kikereshető, hiszen nem állt rendelkezésünkre az internet még. Majd hosszas gondolkodás után jött a napos, vidám jelentésű amerikanizmusból a jelenlegi név. Bár ez sem ment simán, hiszen egy kis változtatást kellett végrehajtani a betűk sorrendjén és elrendezésén, mert a japán nyelvben kissé kellemetlen asszociációt hozott volna maga után az eredeti elképzelés. Végül csak kialakult a kedves, könnyen megjegyezhető, máshonnan semmilyen áthallást nem engedő jelenlegi márkanév. Ám itt még mindig nem lehetett fellélegezni, hiszen a sikert elkezdték megirigyelni. Egy csokoládé-gyártó cég ugyanis kísértetiesen hasonló nevet vett fel, ezzel pedig kárt okozott a Sony-nak. Így egy közel négy évig húzódó perben elsőként alkalmazták a tisztességtelen konkurenciáról szóló törvényt. Végül, nem is gondolnánk, milyen küzdelmes út árán, de megszülethetett és virágozni kezdhetett a csodálatos Sony cég. Talán mindez egy kis biztatást jelenthet nekünk is, hogy ne adjuk fel az álmainkat és persze hosszabbítsuk is meg szeretett Sony eszközeink életét például egy új távvezérlővel!

Kiknek érdemes új távirányítót vásárolni készülékeikhez?

Számos esetben jelent megváltást egy család életében egy új távirányító vásárlása. Gondolhatunk itt egyszerűen csak a kényelmi szempontokra, hiszen milyen praktikus lehet az, amikor nemcsak az ágyból, de akár az előszobából vagy a konyhából is be tudjuk kapcsolni a TV-t a távirányító keresgélése nélkül. Szegény távirányító akár véglegesen el is tűnhet, meghibásodhat, megsérülhet vagy egyszerűen csak nyugdíjazásra vágyhat. Ha pedig előrelátóbbak vagyunk az átlagnál, akkor azt is megtehetjük, hogy előre felkészülünk ezekre a – nem is olyan váratlan – helyzetekre és előre megvásárlunk egy tartalék távirányítót.

Már nem lehet kapni a korábban megszeretett Sony készülékhez távirányítót? Mit lehet ekkor tenni?

Ideális esetben megtehetjük, hogy hű társunkhoz eredeti vagy gyári távirányítót választunk. Sajnos azonban előfordulhat az, főleg egy régi készülék esetében, hogy már esetlegesen nem kapható az eredeti verzió vagy esetleg nincsen belőle elég éppen a készleten. Ekkor sem szabad azonban elkeseredni, hiszen ezekre az eshetőségekre is kínál megoldást a HDguru webáruház. Az utángyártott távirányítók ugyanis leginkább ezeket a problémákat hivatottak kiküszöbölni, de egyébként számos más esetben is kiváló szolgálatot jelenthetnek. Nem kell megijedni ezektől a távkapcsolóktól, hiszen mindenben teljesen megfelelnek a gyári készülékeknek, csupán esetlegesen a márkajelzésről kellhet lemondanunk. Ezek a távszabályozók azonban éppen úgy, mint az univerzális távirányítók, mindenféle távirányítási feladatot képesek tökéletesen ellátni.

Vásároljon ön is távirányítót Sony készülékeihez és élvezze a nyugodt, önfeledt kikapcsolódás élményét kedvenc márkája jóvoltából!

A weboldalon feltüntetett adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek. Az ár és szállítási idő változás jogát fenntartjuk!
A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek. Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk. Eltérés esetén a gyártó által megadott paraméterek érvényesek! Bruttó árainkat 27% áfá-val számoljuk!
*14 nap pénz visszafizetési garancia, csak a fogyasztókra vonatkozik részletek az ászf-ben!