SANYO távirányító 14

Szűrés

Távirányító kereső

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

100%-ban magyar webáruház vagyunk!
14 nap pénzvisszafizetési garancia*
A terméket hivatalos magyarországi jótállással forgalmazzuk!

Betöltés... Kérjük várjon!

SANYO távirányító 14

Távirányítók: TV-től az univerzális távirányítóig – egy helyen Távirányító akkor kell, ha szeretjük kézben tartani a dolgainkat. Televízió, garázskapu, légkondicionáló, okosotthon tulajdonos? Elromlott a távkapcsoló? Vegyen nálunk másikat, vegye kezébe

Rendezés:

SANYO távirányító

SANYO, aki nem Sanyi! Ugyanis nem egy személyről, hanem egy márkáról van szó. Ha elvárás a japán minőség, akkor a SANYO-val nem járhatunk rosszul, legyen az televízió vagy távirányító, a SANYO garantált minőséget biztosít számunkra!


Az idősebb korosztályhoz tartozó magyar vásárló közönség a SANYO névvel a Sanyo desk elnevezésű lapos kivitelű kazettás magnókat azonosítja. A 80-as években nagyon népszerű készülék volt, amivel nemcsak lejátszani, hanem felvenni is lehetett a hangot. A 90-es években pedig a videólejátszókkal törtek be a piacra. Akkor még kevesen tudták, hogy a SANYO névhez számos más termékcsoport is fűződik, ugyanis elektronikai piac számos szegmensét lefedi a cég, hiszen gyártanak mosógépet, autórádiót, videó kamerát és sok más egyéb termék mellett televíziókat is.

A kezdetek

A Toshio Iue által alapított SANYO Electric Works története 1947-ig nyúlik vissza, mely történet a dinamólámpákkal kezdődött. A dinamókat rádió és dobtárcsás mosógép követte a palettán. 1964-ben pedig már betörtek a színes televíziók piacára, amit 1971-ben az első távirányítós televízió piacra dobása követett. 2009 decembere és 2011 áprilisa között a SANYO fokozatosan beépült a Panasonic cégbe, annak leányvállalatává vált. A vállalat beintegrálásával nem csökkent a cég gyártási kapacitása, intelligens TV-ket, LED-televíziókat, sőt 2017 decemberétől 4K okos TV-ket is forgalmaznak a piacon.

Eltűnhet-e a SANYO márka a piacról?

Sajnos benne van a pakliban, hogy a Panasonic az elkövetkezendő években teljesen leépíti a SANYO márkát. Így egy 50 éves köztudatban lévő márka tűnhet el a piacról. Viszont addig még van remény a márka életben tartására, amíg az anyavállalatnak az a filozófiája, hogy ahol jól be van járatva a név, ott még tudják használni azt, így a termék addig nem kerül kivonásra. Az viszont sajnálatos tény, hogy hazánkban bezárásra került 2013-ban a SANYO magyarországi gyáregysége.

Letisztult vonalvezetés és egyéb tulajdonságok

Akár gyári távirányítót, akár utángyártott távirányítót veszünk a SANYO eszközök közül, minden esetben letisztult vonalakkal, egyszerű gombfelosztással és dizájnnal találkozhatunk.
A SANYO távvezérlők márka-kompatibilisek, azaz a SANYO termékekhez biztosan jók lesznek. Az eszközök infravörös frekvencián Magic Zoom funkcióval működnek, 15 méter maximális üzemi távolságon. A SANYO távszabályozók a tenyérbe simulnak, tíz dekás súlyuk nem terheli meg a csuklónkat, de a két darab AA-s vagy AAA-s ceruzaelem sem fogja megnehezíteni a használatot.

Mennyire kompatibilisek?

A SANYO márkanévvel ellátott gyári és utángyártott eszközök a SANYO termékekkel passzolnak. Az univerzális távirányítók többsége viszont nagy valószínűséggel használható a SANYO televíziókhoz.

Mire lehet jó egy univerzális távirányító?

Egyszerre akár nyolc távirányítót is helyettesíthet. Használható akár televízióhoz, műholdvevőhöz, DVD-lejátszóhoz, HIFI-hez, kábel TV-dekóderhez is. Az univerzális eszközöknek nagy előnye, hogy több száz világmárka több ezer készülékének alapfunkcióira rá tud hangolódni, ráadásul előreprogramozottak. Ráadásul memóriával is fel van szerelve, így elemcsere esetén sem vesznek el a beállítások.
Az előreprogramozott, univerzális távirányító ideális megoldás lehet az elveszett, eltörött vagy elromlott eredeti távirányítók egyszerű és gyors helyettesítésére. Mivel egyidejűleg több távirányítót képes pótolni, lehetőség nyílik egyszerre vezérelni például a televíziót, DVD-lejátszót, anélkül, hogy több távirányítót kellene kézbe fogni.
Univerzalitásából adódóan ezeknek az eszközöknek az elsődleges célja a nélkülözhetetlen alapfunkciók működtetése, ezért a bonyolultabb vagy kiemelkedően sok szolgáltatással rendelkező berendezéseknél előfordul, hogy nem használhatók azok extra szolgáltatásai.
Az eszközökön a kód beállítható márka szerint vagy gyorskereséssel. Az előbbi esetében az eszköz listájából kell kiválasztani a megfelelő készülék márkajelzését. Az utóbbinál pedig a távirányító segít megkeresni a megfelelő kódot.

Mennyi az élettartama egy távkapcsolónak?

A gyártó és a forgalmazó egy év garanciát vállalt. Persze nem kell egy év után lecserélnünk az eszközünket, ha megfelelő körültekintéssel használjuk, akkor sokáig hű társunk lehet a tévénézés során. Minden azon áll vagy bukik, hogy rendeltetésszerűen tudjuk-e használni. Lehetőleg ne ejtsük le, kisgyerek és kutya ne kerüljön fizikális közelségben hozzá, de próbáljuk meg a folyadékok és ételek okozta károkat is megelőzni.
Ha huzamosabb ideig nem szeretnénk használni, akkor távolítsuk el belőle az elemeket, tisztítsuk meg és rakjuk pormentes helyre. Így ha újra szükségünk lesz rá, akkor biztosan állítható, hogy azonnal használni tudjuk majd.

Van-e lehetőség segítségkérésre?

Akár a választásban, akár a szervizelésben lenne szükségünk segítségre, a HDguru munkatársai készséggel állnak rendelkezésünkre. Kollégáink biztosan meg tudják mondani, hogy a készülékünkhöz milyen távirányítóra lesz szükségünk. Meghibásodás esetén az apróbb javításokban is tudnak segíteni. Ha pedig nagyobb a baj, akkor ajánlanak új eszközt az Ön számára. Persze szervizelési lehetőséget is tudnak javasolni, ha azt szeretné, de az ár-érték arány miatt a szakemberek többsége nem javasolja a távkapcsolók javítását, mert többe fog kerülni a hús, mint a leves.

A weboldalon feltüntetett adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek. Az ár és szállítási idő változás jogát fenntartjuk!
A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek. Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk. Eltérés esetén a gyártó által megadott paraméterek érvényesek! Bruttó árainkat 27% áfá-val számoljuk!
*14 nap pénz visszafizetési garancia, csak a fogyasztókra vonatkozik részletek az ászf-ben!