ORION távirányító 19

Szűrés

Távirányító kereső

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

100%-ban magyar webáruház vagyunk!
14 nap pénzvisszafizetési garancia*
A terméket hivatalos magyarországi jótállással forgalmazzuk!

Betöltés... Kérjük várjon!

ORION távirányító 19

Távirányítók: TV-től az univerzális távirányítóig – egy helyen Távirányító akkor kell, ha szeretjük kézben tartani a dolgainkat. Televízió, garázskapu, légkondicionáló, okosotthon tulajdonos? Elromlott a távkapcsoló? Vegyen nálunk másikat, vegye kezébe

Rendezés:

ORION távirányító

ORION készülékhez ORION távirányító passzol. Maradjunk márkahűek, s tuti nem fogunk csalódni. A HDguru segítségével megvásárolhatjuk a magunk és készülékünk számára legmegfelelőbb távkapcsolót. Ne habozzon, válasszon termék portfóliónkból!


Az ORION márkanév a 20. század elejétől meghatározó jelentőségű hazánk elektronikai iparában. Bár a vállalat 1997 óta a szingapúri illetőségű Thakral Csoport tulajdona, de ha az ORION szót halljuk, akkor mégis magunkénak, azaz magyar terméknek érezzük a gyárban készült rádiókat és televíziókat. ORION rádiót már kevesebbet láthatunk, de televízióból szép számmal vannak készülékek a boltok polcain. Ha pedig televízió, akkor ahhoz távirányító is dukál, ráadásul a passzoló ORION távirányító.

Távirányítók a múltban és a jelenben

Régen el sem tudtuk képzelni, hogy ne kelljen odamenni a televízióhoz, ha a kevés csatorna között váltani szerettünk volna. Manapság az akár több száz csatorna között is szörfölhetünk és fel sem kell állnunk a kanapéról.
A mai távirányítók ősét a 19. század legvégén Nikola Tesla találta ki, ami olyan jól sikerült, hogy az amerikai szabadalmi hivatal be is jegyezte. Ez az őskészülék egy hajó rádióhullámok általi vezérlését oldotta meg. Teslát Leonardo Torres Quevedo követte, aki egy távvezérelt robotot talált ki, amit a modern távvezérlés alapjaként tartanak nyilván. A következő távirányítókat hadászati célokra használták fel.
Az első igazi, civileknek készült távirányítót az 1950-es években a Zenith Radio nevű cég konstruálta meg. Ez az eszköz még vezetékkel csatlakozott az anyakészülékhez. Az első vezeték nélküli távirányítók 1955-ben jelentek meg, Eugene Polley jóvoltából.
A mai értelemben vett távirányítók a BBC ösztönzésére jelentek meg, ugyanis a csatorna elindította a teletext szolgáltatását, így nemcsak csatornaváltó és kikapcsoló gombra volt szükség, hanem egyéb funkcióknak is meg kellett jelennie a távszabályozókon.
Az igazi áttörést az univerzális távirányítók piacán az az igény teremtette meg, hogy jelentősen megnövekedett a háztartásokban az elektromos eszközök használata, s ezekhez szükség volt távvezérlő eszközre is.

Evolúciós fejlődés és a távkapcsolók?

A fenti kérdésre egyértelműen válaszolhatjuk, hogy igen. Kezdetben csak csatornaléptető és kikapcsoló gomb volt a távkapcsolókon. A BBC teletext csatornájának köszönhetően 0-tól 9-ig számok is kerültek az eszközre, aztán szükség volt a kép és szöveg váltására alkalmas funkciógombra is, hogy a műsor és teletext között váltani lehessen. Aztán szükség volt még hang- és fényerő-szabályozásra, színbeállításokra és sok-sok olyan funkcióra is, amire magunk sem gondolnánk.
Az univerzális távirányítók még több gomb beiktatásával jelentek meg a piacon.
Ráadásul a változásoknak itt még nincs vége, ugyanis 2006-ban megjelentek az első mozgásérzékelős távirányítók.
A legutóbbi áttörést 2013-ban a Flowton Technologies cég prezentálta, ugyanis a gesztusvezérelt készülékek rendszeréből kiiktatták a hagyományos távirányító eszközöket, így a felhasználók közvetlenül irányíthatják gesztusokkal vagy hanggal a berendezéseiket. Természetesen ezeket az alkalmazásokat még kevesen használják, legtöbben még megmaradtak a kézbe vehető távvezérlők mellett.

Gyári vagy utángyártott?

A legtöbb esetben célszerű az eredeti, gyári ORION távirányító beszerzése, mert ez a legbiztosabban kompatibilis az ORION készülékünkhöz. Viszont, ha nem találunk megfelelő eszközt, vagy több készülékhez hiányzik a távkapcsoló, akkor célszerű egy utángyártott univerzális távvezérlő eszközt beszereznünk. Az utángyártott távkapcsolók leírásában megtalálható, hogy melyik készülékekkel kompatibilisek, de ha nem találjuk a listán, akkor is érdemes a HDguru munkatársait megkérdezni, hátha ők okosabbak lesznek nálunk.
Ha márkahűek akarunk maradni, akkor érdemes az ORION márka saját távirányítóját választani, hiszen ebben százszázalékosan nem fogunk csalódni, ORION televíziónk mellé ORION minőségű távvezérlő eszközt fogunk kapni.

Távkapcsoló örökre?

Sajnos a távvezérlő eszközök, ugyanúgy, mint az egyéb műszaki berendezések nem működnek örökké. Viszont élettartalmukat megőrizhetjük sokáig, ha odafigyelünk a használatuk során. Triviális gondolat, de ne ejtsük le, ne öntsünk rá semmit, sőt magas hőnek se tegyük ki, de kisgyerek és kutya szájában sem javasolt adni. Használjuk rendeltetésszerűen!

Garantált garancia?

A HDguru áruház minden gyári és utángyártott Orion távkapcsolóra 1 év garanciát biztosít, ha rendeltetésszerűen használjuk az eszközt.

Szükség van-e beállításra?

Az eredeti gyári távkapcsolók beüzemeléséhez, használatához szükséges információkat mindig az ORION televízió használati utasításában találjuk. Az utángyártott eszközök esetén nincs ilyen problémánk, ugyanis azokat már úgy készítik, hogy be vannak állítva, azonnal használatra készek, nem kell vesződnünk a beállításukkal.
A hatékony működés érdekében célszerű a hatótávolsági paramétereket betartani, ez készülékenként változó lehet, de elérheti akár a 10-15 métert is univerzális készülékek esetén.

Kapható-e segítség, ha nem tudunk választani?

A HDguru munkatársai több platformon állnak a vásárlók rendelkezésére. Kereshetjük őket telefonon, e-mailben, vagy a honlapjuk saját chat-falán is. Ha megakadunk a választásban, akkor segítenek. Nincs más dolga, mint megnézni a készülékünk típusát és azonosítószámait, ezek alapján tuti-biztos meg tudják mondani, hogy milyen távvezérlő egységre van szükségünk.

A weboldalon feltüntetett adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek. Az ár és szállítási idő változás jogát fenntartjuk!
A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek. Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk. Eltérés esetén a gyártó által megadott paraméterek érvényesek! Bruttó árainkat 27% áfá-val számoljuk!
*14 nap pénz visszafizetési garancia, csak a fogyasztókra vonatkozik részletek az ászf-ben!