Klíma távirányító 1

Szűrés

Távirányító kereső

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

100%-ban magyar webáruház vagyunk!
14 nap pénzvisszafizetési garancia*
A terméket hivatalos magyarországi jótállással forgalmazzuk!

Betöltés... Kérjük várjon!

Klíma távirányító 1

Távirányítók: TV-től az univerzális távirányítóig – egy helyen Távirányító akkor kell, ha szeretjük kézben tartani a dolgainkat. Televízió, garázskapu, légkondicionáló, okosotthon tulajdonos? Elromlott a távkapcsoló? Vegyen nálunk másikat, vegye kezébe

Klíma távirányító

Talán fázik a klímától? Állítsa be könnyedén a megfelelő hőfokot a nappalijában, hálószobájában vagy az irodájában. Ehhez csak egy megfelelő klíma távirányítóra lesz szüksége. Vásárolja meg nálunk! Nézze meg gyorsan, melyik készülékekhez passzol.


Mindenki tisztában van már a bolygónk klíma helyzetével, de aki mégsem, az is tapasztalja az éghajlat változás hatásait. Minden földrészről tudósítottak már olyan meteorológiai eseményekről, amik arra a területre nem voltak jellemzőek. A mi négy évszakos égövünk se a régi már. Sajnos már nincsenek meg a jól megszokott évszak átmenetek. Egyik napról a másikra hirtelen változik a hőmérséklet, akár több tíz fokkal is, és a csapadék mennyisége is igen hektikus. Ember legyen a talpán, aki ezt bírja fizikailag.

Éppen ezért, egyre több háztartásba légkondicionálót szerelnek fel a család egészségének és jó közérzetének biztosítása céljából. Már nem luxus, hanem jogos igény a családok számára, mondhatni a létük eleme. Ezek a készülékek is, mint manapság minden berendezés, a kényelem miatt távirányítással működnek. Tehát jár hozzá egy távvezérlő is. Tudjuk, hogy ezek a csoda eszközök azonban könnyen eltűnnek, esetleg elromlanak. Utángyártott távirányítóval is pótolhatjuk.

Ezen az oldalon olyan klíma távirányítókat talál, amik úgynevezett univerzális távirányítók. Ez a nagyszerű eszköz azért különleges, mert több készülékhez is használható és időzítővel is el van látva. A könnyebb kezelhetőségért nagyméretű LCD kijelzője van. Ha hiszi, ha nem ezek a távszabályozók több mint ezer klímakészülékhez kompatibilisek. Az átlátható listát át is böngészheti az oldal alján.

Mire ügyeljünk, ha klíma berendezés van az irodában?

Hát arra, hogy nálunk legyen a klíma távirányítója és nem a kollégáknál. A forró nyári kánikulában ki a hűs levegő mestere? Természetesen az, akinél a távirányító van. De azért ne legyünk nagyon önzőek. Vegyük figyelembe a kollégák igényeit is és az ésszerűség határait is.

Néhány jó tanács a klíma berendezés vásárlásához és üzemeléséhez

Minden szezon előtt tisztítsuk ki, vagy a legjobb, ha szakemberrel tisztíttatjuk ki a klímát. Főleg akkor, ha olyan berendezésünk van, amit csak hűtésre használunk. Abban a szezonban, amikor nem üzemel, megülepszik benne a por és egyéb nem kívánatos lakók is beköltöznek, mint például a bacilusok. Ha tisztítás nélkül indítjuk be a készüléket, az ott lerakódott szennyeződések és bacik mind a helyiség levegőjébe kerülnek és akár allergiás reakciókat is kiválthatnak, főleg azoknál, akik porallergiások. Nem érdemes ezzel spórolni.

Sokan úgy használják a klímát, hogy a kánikula kellős közepén, amikor 40 fok van odakint, bent a helyiséget 20 fokra vagy még alacsonyabb hőmérsékletre hűtik le. Ne tegyük! Ez nem csak, hogy eszetlen megoldás, de egészségi szempontból sem ajánlatos. Ha végiggondoljuk, magunk is rájövünk, hogy miért. A szobában vagy az irodában nem húzhatjuk ki a nyarat. Valamikor ki kell onnan mozdulnunk. Ha odakint sokkal melegebb van, amint kitettük a lábunkat, máris elönt bennünket a víz. Hiába hűsöltünk odabent órákat, nem ússzuk meg az izzadást. Másfelől, ha ekkora hőmérséklet különbség ér bennünket pár pillanat alatt, az akár rosszulléthez is vezethet, főleg a légúti betegségben vagy a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél.

A klímát mindig úgy helyezzük el a helyiségben, hogy ne érjen közvetlenül senkit a kiáramló levegő. Ha az irodában többen is dolgoznak, mindenképpen meg kell találni azt a sarkot, ahol szabadon mozoghat a hideg levegő. Senkitől nem várhatjuk el, hogy olyan helyen üljön nyolc-kilenc órát, ahol folyamatosan megy rá a hűs levegő. Még ha akkor éppen jól is esik neki, de hosszú távon ízületi bántalmakat okozhat.

A klíma vásárlásakor vegyük figyelembe az adott légtér méreteit. Ha a berendezés kapacitása nem elég a szoba lehűtésére, akkor nem értük el a kívánt célt és nem leszünk elégedettek. Ha viszont túl nagy kapacitású készüléket vásároltunk, fölöslegesen dobtunk ki rá több pénzt, mert úgysem fogjuk kihasználni a berendezés teljes erejét.

Miből áll egy klíma készülék?

Négy fő része van:

 • a kondenzátor, ahová az elpárologtatott hűtőközeg kondenzálódik,
 • a kompresszor, ami a hűtőközeg körforgatásáért felel,
 • a beltéri egység
 • és egy kültéri egység.

De ne feledkezzünk meg egy nagyon fontos eszközről sem. A klíma távirányító is elég fontos része a hűtőrendszernek. Pláne, ha falra vagy plafonra szerelt változatról beszélünk. Elég nehézkes megoldás lenne, ha mindig székre kellene állnunk, hogy a klímát be tudjuk az igényeinknek megfelelően állítani.

Milyen klíma berendezéseket lehet kapni?

 • A hagyományos klíma az első. Csak hűt és általában falra szerelhető és egy helyiséget szolgál ki.
 • Nyáron hűt, télen fűt. Ez a kombinált működés nagyon gazdaságos tud lenni kisebb helyiségekben, szobákban és irodákban. Ezek is általában falra szerelhető típusok, így a szoba berendezése is könnyebb.
 • Mobil klímák, kisebb és nagyobb teljesítménnyel. Előnyük, hogy könnyen máshova telepíthetőek. Van gégecsöves és split változatuk is. Ezekhez is jár gyári távirányító.

Klíma berendezések kivitelezés szerint

 • Az oldalfali változat a legkedveltebb a háztartásokban. Kevés helyet foglal, de figyelni kell rá, hogy ne üljön elé senki.
 • A multi split légkondicionáló, ami egyszerre több helyiséget is tud klimatizálni. Ezen kívül előnye még, hogy a beltéri egységek külön-külön szabályozhatóak. Hátránya, hogy ha a kültéri egység beadja a kulcsot, egyik helyiségben sem működik tovább a klíma.
 • A parapetes változatokat leginkább a tetőtérben alkalmazzák.
 • A kazettás klíma mennyezeti megoldással készül és nagyon drága. De egyenletes a hő elosztás, és senki nem lesz ízületi beteg tőle.
 • Végül pedig a légcsatornás klíma, amely komplett épületek hűtését és fűtését oldja meg hatékonyan. Kiépítése borsos árban számolható, de nem lesz sok gondunk tovább a hőmérséklettel.
A weboldalon feltüntetett adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek. Az ár és szállítási idő változás jogát fenntartjuk!
A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek. Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk. Eltérés esetén a gyártó által megadott paraméterek érvényesek! Bruttó árainkat 27% áfá-val számoljuk!
*14 nap pénz visszafizetési garancia, csak a fogyasztókra vonatkozik részletek az ászf-ben!