FINLUX távirányító 15

Szűrés

Távirányító kereső

Válassza ki, hogy milyen típusú készülékhez keres távirányítót!

100%-ban magyar webáruház vagyunk!
14 nap pénzvisszafizetési garancia*
A terméket hivatalos magyarországi jótállással forgalmazzuk!

Betöltés... Kérjük várjon!

FINLUX távirányító 15

Távirányítók: TV-től az univerzális távirányítóig – egy helyen Távirányító akkor kell, ha szeretjük kézben tartani a dolgainkat. Televízió, garázskapu, légkondicionáló, okosotthon tulajdonos? Elromlott a távkapcsoló? Vegyen nálunk másikat, vegye kezébe

Rendezés:

FINLUX távirányító

Luxus finn módra vagy inkább más skandináv országok által? A Finlux márka már az egész világot bejárta úgy, hogy el sem mozdult a helyéről. Ön is szereti a szuperhős márkanevet viselő TV-jét? Új távirányító vásárlásával meghosszabbíthatja az életét!


A világcég, amelyik már az egész világ cége is volt…

A Finlux márkanevet a Vestel nevű török gyártó cég használja a lakosság számára készített szórakoztató-elektronikai cikkek elnevezéséhez. Ilyen termékek leggyakrabban a különböző síkképernyős TV-k, vagy ahogyan a köznyelvben meghonosodott az elnevezésük: lapostévék. Ilyenek még a LED TV-k, a változatos formában megjelenő házimozi-rendszerek és az ezekhez való hangfalak. A márkanevet eredetileg Finnországban használta az Iskumentalli, melyet 1971-ben szerzett meg. Az évek alatt a márka számos nemzetközi cég tulajdonában állt, beleértve az elektronikai eszköz-gyártó óriást, a Nokiát is, aki az 1990-es években birtokolta a márkanevet. 2009 óta pedig a Finlux tulajdonosa Európa legnagyobb TV gyártója, a Vestel.

Egy kis Finlux-történelem

A Finlux név 1964-ben tűnt fel először, amikor az Iskumetalli elkezdett TV-készülékeket gyártani ez alatt a márkanév alatt. Ekkortól ugyanis a finn Lohja nevű konglomerátumhoz tartoztak. Az Iskumetalli-t egyébként 1949-ben alapították, aki egészen 1958-ig gyártott ebben a formában tv-készülékeket. 1971-ben keresztelték át a Finlux névre őket. Ez volt az első év, amikor a Finlux-ot cégnévként kezdték el használni. 1992-ig a cég szerkezete számos változáson ment keresztül, szerzett maga mellé például egy másik finn rádió-gyártó céget a Planar név alatt. Több modern, akkoriban rendkívül nagy újdonságnak számító innovációt is véghezvittek ez idő alatt. 1992-ben kerültek a Nokia tulajdonába, ahol ekkorra egyébként már más cégek is gyártottak TV-ket, mint például a Salora, a Shaub-Lorenz és az Oceanic. Nem töltöttek azonban túl sok időt a nagy óriás alatt, hiszen 1996-ban a Nokia eladta az összes TV-gyárát és márkanevét a hongkongi Semi-Tech nevű cégnek. A cég folytatta a televíziók gyártását az egyik finn gyárban egészen 2000-ig. Ekkor a Semi-Tech finn leányvállalata csődeljárás alá került. A Finlux név egy új céghez került, amelyik a norvég Otrum Electronics birtokában volt. A cég tovább folytatta a televíziók gyártását. Habár, komoly problémáik adódtak a legfőképpen CRT televíziókból álló termékcsaládjukkal. A piac átállt a síkképernyős televíziókra, a Finlux-nak pedig nem igazán sikerült az időugrás. 50 millió eurós adóssággal a cég csődöt jelentett 2005 szeptemberében. 2006-ban egy török elektronikai cég, a Zorlu Holding tulajdonában álló Vestel, megvásárolta a Finlux márkát.

Még pár érdekesség a Finlux-ról

Érdekesség továbbá, hogy a cég híres a szponzorált csapatairól is. 2008 és 2009 között ugyanis a svéd Hammarby nevű csapatnak segített mezekhez jutni. 1986 és 1989 között pedig a sheffield-i futballcsapatot szponzorálta, ami sajnos, azzal a szerencsétlen következménnyel is járt, hogy a márkát még mindig emlegetik a Hillsborough katasztrófa kapcsán.

De azt biztosan tudja-e ön, hogy mi is az a távirányító?

A mai távirányító általában egy kisméretű, kis súlyú, egy kézben könnyedén elférő, praktikusan használható eszköz. Anyaga jellemzően műanyag, színe leggyakrabban fekete vagy inkább szürke. A távkapcsolón különböző méretű és formájú gombok találhatók, amelyek különböző utasításokat adhatnak a vezérelni kívánt eszköznek. A távnyomó többnyire elemmel működik, így érdemes mindig tartani otthon tartalék elemeket is, hogy az elemcsere szükségessége miatt ne maradjunk le a kedvenc sorozatunkról. A gyári távirányító a készüléket is gyártó márkanév által gyártott vagy forgalmazott terméket jelenti. Mivel egy átlagos háztartásban közel négy darab távkapcsoló található, ezért nem véletlen, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az utángyártott távirányítók is. Ezzel a megoldással ugyanis akár egyszerre több készülék is vezérelhető, bonyolult behangolási procedúra nélkül is. Az utángyártott távirányítók akkor tudnak leginkább segíteni, amikor a régebbi típusú készülékeinkhez már nem gyártanak eredeti távkapcsolót. Nem kell tőlük tartani, hiszen a HDguru webáruház kínálatában csakis ellenőrzött minőségű, strapabíró darabok lelhetők fel, így biztosan sikerül kiválasztani az ön készülékének leginkább megfelelőt. Ha pedig esetleg mégsem sikerült a leginkább passzolót kiválasztani, akkor bátran éljen a garancia lehetőségével! Ha nem esett külsérelmi nyom az eszközön, nem folyt rá folyadék, csupán kipróbálta és mégsem ilyenre gondolt, akkor nyugodtan küldje vissza az áruházunkba és visszafizetjük az árát!

Mi a távkapcsoló feladata? Hogyan működik a távvezérlő?

A távkapcsoló feladata az, hogy biztosítsa a lehetőséget arra, hogy egyes elektronikai eszközeinket – jellemzően valamilyen típusú televíziót, DVD-lejátszót vagy házmozi-rendszert – kis vagy közepes távolságról, ha úgy tetszik, távolról, vezérelhessünk vagy irányíthassunk. A távirányítónál leggyakrabban alkalmazott metódus általában az infravörös fény kibocsátása. Az infravörös fény segítségével ad a távvezérlő utasításokat a távvezérelt eszköznek. Általában a távirányítón elvégezhető legalább minden beállítás, ami az eredeti készüléken is, de a gyakorlat mégis azt mutatja, hogy általában sokkal több vezérlési lehetőség adott a távszabályozó segítségével, mint nélküle.

Vásároljon ön is új távkapcsolót Finlux készülékéhez és élvezze a világlátott finn márka által nyújtott luxust!

A weboldalon feltüntetett adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek. Az ár és szállítási idő változás jogát fenntartjuk!
A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek. Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk. Eltérés esetén a gyártó által megadott paraméterek érvényesek! Bruttó árainkat 27% áfá-val számoljuk!
*14 nap pénz visszafizetési garancia, csak a fogyasztókra vonatkozik részletek az ászf-ben!