Webkamera 3

Szűrés

Szűrés

Kulcsszóra

Ár

-

Készlet

Gyártó

100%-ban magyar webáruház vagyunk!
14 nap pénzvisszafizetési garancia*
A terméket hivatalos magyarországi jótállással forgalmazzuk!

Betöltés... Kérjük várjon!

Webkamera 3

Webkamera

Hajlamosak lehetünk kicsit megijedni vagy elgondolkodni akkor, amikor úgy érezzük, nem sok ismerettel rendelkezünk a témában, hiszen számos szempontot érdemes figyelembe venni, mielőtt kiválasztjuk az ideális webkamerát. Pedig a megfelelő webkamera kiválasztása nem olyan bonyolult akkor, amikor szakértő segítséget kapunk hozzá.

Írásunkkal most tehát az ideális HD vagy Full HD webkamera kiválasztásának szempontjait szeretnénk sorra venni. Lássuk tehát, mire ügyeljünk a webkamera kiválasztásánál!

Szükségünk van-e USB-s csatlakozásra?

Több webkameránk is rendelkezik USB-csatlakozással, őket tehát egy adatkábelen keresztül bedughatjuk a számítógépbe éppen úgy, ahogyan az egeret vagy a billentyűzetet is. Így a webkamera könnyedén együtt tud működni a géppel, nem kell folyton a jelet keresnie, ezért a beszélgetés vagy a videofelvétel zavartalan lehet.

Ez a megoldás akkor jelenthet gondot, amikor az USB-csatlakozóink már foglaltak, hiszen számos más perifériás eszközt is használunk. Ekkor más megoldást kell választanunk, esetleg beszerezhetünk egy USB-elosztót.

Rendelkezik-e a webkamera beépített mikrofonnal?

Több modern webkamera is tartalmaz már mikrofont, ezzel pedig számos kellemetlenséget megelőzhetünk, akár spórolhatunk is. Még jobb a helyzet akkor, ha sztereo mikrofonról van szó. A webkamerák leírásánál ellenőrizheted, hogy az adott készülék mikrofonos-e.

Milyen további adatokat érdemes számításba venni?

  • Egy modern webkamera felbontása csakis HD (720p) vagy Full HD (1080p) lehet. A leírásból ezt természetesen te is megtudhatod.
    Egy komolyabb, üzleti, termékbemutató videó készítéséhez vagy streameléshez a Full HD-t ajánljuk, háztartási, magán célokra pedig a HD is megfelelhet.
  • A kábel hossza esetében is érdemes átgondolnunk, hogy a webkamera megfelelően tud-e majd illeszkedni a kívánt helyre. Gondot inkább a túl rövid kábel jelent, ezért előre gondoljuk át, mekkorára lesz szükségünk.
  • Több webkamerát lehetséges felcsíptetni, leginkább a monitorra, másokhoz pedig állvány szükséges. Egy beszélgetéshez talán az első verzió célszerűbb, míg egy termékbemutatóhoz inkább az állványos megoldás ajánlott. (A csiptetősek is csatlakoztathatók többnyire állványhoz is.)

Mi a legfontosabb szempont tehát a webkamera választásnál?

Összegezve tehát a mondanivalónkat, a webkamera kiválasztásánál, ahogy sok egyéb számítástechnikai eszköznél is a legfontosabb szempont az, hogy mire szeretnénk használni, és mennyire vagyunk igényesek. Hétköznapi célokra, magánszemélyként, például a barátokkal történő Skype-oláshoz egy egyszerűbb kamera is megteszi.

Professzionális, üzleti célokra, illetve beszélő fejes videók streameléséhez vagy későbbi publikálásához azonban érdemes a lehetőségeinkhez képest legjobb minőségű terméket választani akkor is, amikor ehhez kicsit mélyebben kellhet a pénztárcánkba nyúlnunk. Hiszen a tökéletes videón az üzleti sikerünk, és úgy egyébként a hírnevünk és az imázsunk is múlhat.

Válassz te is webkamerát körültekintően, ehhez pedig minden segítséget megkapsz a leírásainkban!

A weboldalon feltüntetett adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek. Az ár és szállítási idő változás jogát fenntartjuk!
A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek. Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk. Eltérés esetén a gyártó által megadott paraméterek érvényesek! Bruttó árainkat 27% áfá-val számoljuk!
*14 nap pénz visszafizetési garancia, csak a fogyasztókra vonatkozik részletek az ászf-ben!