Processzor 18

Szűrés

Szűrés

Kulcsszóra

Ár

-

Készlet

Gyártó

100%-ban magyar webáruház vagyunk!
14 nap pénzvisszafizetési garancia*
A terméket hivatalos magyarországi jótállással forgalmazzuk!

Betöltés... Kérjük várjon!

Processzor 18

Rendezés:

Processzor

A processzor – általánosan rövidítve CPU: Central Processing Unit (Központi Műveleti Egység) – a számítógépben a matematikai műveleteket, tehát számításokat elvégző, áramkörökből, miniatűr tranzisztorokból álló alkatrész.

Ez a számítógépünk agya!

Az a néhány kis tranzisztor, amivel annak idején, az 1970-es években kezdtek a processzorgyártó cégek, az mára olyannyira felfejlődött, hogy az újabb generációs processzorokban már többmillió tranzisztor van!

A processzorok fő jellemzőit mutatják nekünk az úgynevezett betű- és számjelek – pl. i5, i7, i9 - frekvencia mérőszámok – például 3.6 GHz –, magok száma – pl. core 8, vagy 8 mag –, de a foglalatot is valamiféle betű-szám fantáziakombináció, vagy márkanév utalás teszi majd egyedivé – pl. Intel Socket 1151.

A megnevezésben manapság az i5, i7, i9 felbukkanásával egyszerűsíti például az Intel gyártó számunkra a gyors beazonosítást és felismerést. Minél nagyobb szám van az i mögött ez esetben, annál brutálisabb ereje van a processzornak, viszont annál drágább is lesz.

Ugyanakkor a számítástechnika jelen pillanatában a magasabb ár egyben magasabb értéket és minőséget is jelent. Tehát ha beruházunk egy bitang jó processzorba – ne feledjük, hogy pontosan hozzá passzoló alaplapra is lesz szükségünk –, akkor abban biztosak lehetünk, hogy egyrészt minden hozzáértő ismerősünk irigyelni fog érte, másrészt ezen drága hozzávalónk évek múlva is jó árat fog képviselni akár a használt alkatrészek piacán is, de vélhetően jó pár évig nem kell gondolkodnunk a cserén sem.

 A processzorgyártás piacán két hatalmas gyáróriás verseng a kegyeinkért: az AMD és az Intel. Ha egy hozzáértőt kérdezünk, akkor biztosan esküszik valamelyik gyártóra, és vélhetően nem esküszik a másikra. A két gyártó némiképp más karakterisztikával gyártja a processzorait. Volt időszak, mikor az AMD processzorok voltak az optimális választások azok számára, akik leginkább játszani akartak a gépükön, mert a grafikus megjelenítést jobban támogatta ezen gyártó a processzoraiban, de mára már ezek a különbségek elmosódtak a teljesítményt tekintve. Bármelyik gyártót is választjuk, érdemes a legnagyobb teljesítményű processzoraikkal szemezgetnünk.

Amikor forró a talaj a lábunk alatt...

A processzorok a leginkább melegedni képes alkatrészek a számítógépünkben – a videókártyával együtt, de erről itt írtunk>>(videókártyák), ezért a processzorok hűtéséről kiemelten kell gondoskodnunk, ugyanis a túlmelegedő processzor nem tudja végrehajtani azokat a műveleteket, amiket elvárnánk tőle, de mivel védi is magát, ezért nem lefüstöl – ahogy sok laikus félelme a lelki szemei előtt teste öltő füstölgő processzor –, hanem egyszerűen lekorlátozza magát, és belassul.

A processzorok hűtéséről ventilátorok és hűtőpaszta gondoskodik, de létezik vízhűsésű proci is (tanuljuk meg: proci, ez így nemcsak menő, de a hivatalos szlengben is alapvetően így használatos a megnevezése).

Milyen jellemzőket kell figyelembe venni a választásnál?

Ezeknél a kiemelt fontosságú hardvereknél, mint amilyen a processzor mindig az az elsődleges kérdés, hogy: mire akarjuk használni a gépet?

Szeretnénk a legmodernebb, gyönyörűségesen kimunkált, rengeteg akcióban bővelkedő játékokkal játszani, és közben egy másik monitoron a kedvenc filmünket is nézni? Mert manapság a multimédiás számítógép-felhasználás egyáltalán nem a geek-ek osztályrésze, kérdezzünk csak meg erről egy 12 éves fiúgyermeket a családból! Alap, hogy két monitort is szeretne (ehhez majd olyan videókártya is kell, erre majd figyeljünk)!

A fokozott igénybevétel, de akár csak az egy monitoros, összes videóbeállítást maximális fokozaton futtató számítógépes játékra való felhasználás is azt fogja igényelni, hogy ne a legolcsóbb árfekvésben keresgéljünk.

Alapvetően egy i7-es processzorra biztosan szükségünk lesz, ha nemcsak irodai célokra, szövegszerkesztésre akarjuk használni a gépet, mert manapság az interneten böngészés is sok-sok gigaherzet és magot kíván a szerkezetektől (az okostelefonok is többmagos processzorokkal dolgoznak, meglepően magas órajellel, pedig elférnek egy tenyérben).

Apropó, órajelek és magok száma

A processzoroknak van egy kardinális jellemzőjük, ez pedig az úgynevezett órajel.

Ezek a GHz-ek előtt álló számok: 2,9 GHz, 3,5 GHz, 3,6 GHz és hasonlók. Nagyon konyhanyelven megfogalmazva, minél nagyobbak ezek a számok, annál jobb a teljesítmény is természetesen mögöttük.

A magok száma azt jelenti, hogy a processzor hány fő szálon képes különböző, nagyon aktív és intenzív számolási képességet igénylő folyamatokat kezelni. Minél több a magok száma, párhuzamosan annál több intenzív folyamatunk futhat anélkül, hogy mi, földi halandók észlelnénk lassulást vagy bármi problémát.

Sajnos itt sem az órajelnél, sem a magok számánál nem javasolt a kompromisszum – értsd: „Elég nekem a kisebb is, alig használom majd néhány dologra a gépet.” –, mert a tendencia az, hogy természetesen a felhasználók sokkal több mindenre akarják a gépet használni, mint előre gondolnák, az alulméretezett processzor viszont majd állandóan 100% közelében akar dolgozni, és a magok, avagy folyamat-szálak is túlterheltek lesznek. Nincs kiábrándítóbb, mint a kimerevedő, belassuló gép, amit néhány hete vettünk...

Úgy kell tervezni a kapacitást, hogy a processzor ne állandóan a 100%-os terheltség környékén dolgozzon, hanem jóval az alatt még akkor is, ha több mindent csinálunk vele egyszerre. Akkor méreteztük jól a processzor teljesítményt, ha soha, egyetlen lassulást sem tapasztalunk és túlmelegedéssel sem találkozunk, még a nyári hőségben sem.

Az alaplapi chipset és foglalat itt értelmet nyernek

Itt, a processzornál nyer értelmet az önmagában nehezen tárgyalható alaplapi chipset fogalma: a processzorok termékleírásánál van olyan rész, hogy foglalat – pl. AMD Socket AM4 –, és olyan is, hogy „Kompatibilis chipset”, például: AMD A320. Ezek mutatják, hogy milyen alaplapokkal passzol a processzorunk, hiszen mindennek illeszkednie kell mindennel, de nemcsak fizikailag, hanem majd szoftveresen – úgynevezett driverek segítségével – is. És ha ezek összepasszolnak a leírásban, akkor a valóságban is összepasszolnak és jól fognak dolgozni egymással.

AMD processzor

Ma már mindenkinek szüksége van valamilyen okból a számítógépre és ez a tendencia egyre csak erősebb lesz.

Így tehát sokaknak érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy könnyebben kezelhető, gyorsabb számítógépet válasszanak, ami jobban fogja bírni majd a terhelést és örömtelibb lesz vele a számítógépezés.

A számítógép gyorsításának pedig az egyik legegyszerűbb és leginkább kézenfekvő módja a processzor cseréje, ami alaplap cserével is társulhat.

Mivel tehát a processzor kulcsfontosságú alkatrész, érdemes kicserélni amilyen gyakran a lehetőségek megengedik – néhány évente mindenképp –, hiszen a gyorsabb gép mindig jó befektetésnek bizonyul.

Mi a processzor?

A processzor a számítógép egyik központi alkatrésze, a központi számításokat végző és a központi vezérlő egység.

A processzor gyakorlatilag a gép irányításáért felelős hardver, a gép központját képezi. Így tehát mondható az, hogy processzor a számítógép egyik legfontosabb eleme az alaplappal együtt. Különösképpen igaz tehát az, hogy a gép kulcsa, központja, vezérlése ebben a két alkatrészben található meg, az alaplapban és a processzorban.

A processzor egy kulcsfontosságú alkatrész: a számítógép főparancsnokának, diktáló, tervező és szervező menedzserének, kommunikációs központjának, vezérének, segédjének, asszisztensének, a számítógép nagyfőnökének és összes kisfőnökének is mondható.

A processzor az alaplappal együtt gyakorlatilag a számítógép teljes vérkeringését jelenti. A processzor és az alaplap cseréje tulajdonképpen teljesen felújítja a számítógépet, új életet lehel bele, megfiatalítja és képletesen szólva megitatja a számítógépet a majdnem-örök-élet vizével.

Érdemes azonban figyelni arra, hogy a processzor és az alaplap cseréje sok esetben megkívánhatja azt, hogy más egyéb alkatrészt is cseréljünk. Ilyen jellemzően a memória, a videokártya. Ennek bizony érdemes utánajárni, nehogy később gond legyen belőle. A leírásokból gyakorlatilag szinte mindent meg lehet tudni, de hogyha mégsem sikerül valamilyen fontosnak vélt adatot vagy paramétert kibogarászni, akkor kollégáink nagy tapasztalatukkal és szakértelmükkel szívesen segítenek a tanácsadásban akár e-mailen keresztül is.

Általánosságban véve azonban mindenképpen elmondható az, hogy az alaplap és a processzor cseréje sokkal gyorsabb, sokkal könnyebben kezelhető, sokkal kedvesebb, barátságosabb számítógépet eredményez, amelyikkel egyszerűbb lehet a munkavégzés, tanulás, szórakozás vagy pedig bármilyen tevékenység. Élvezetesebbek lehetnek a videók, filmek, a játékok, könnyebben mehet a játék játékostársakkal együtt, illetve egyedül is.

Így tehát mindenképpen érdemes elgondolkodni azon, hogy a számítógép alaplapját és processzorát kicserélje az ember, hiszen egy kézenfekvő, könnyű és gyors megoldás jóvoltából máris egy felújított számítógéphez lehet jutni így.

Mikor célszerű az AMD márkában gondolkodni?

Sokan szeretik az AMD márkát.

Nem véletlenül, hiszen a cég már több mint 25 éve óriási energiákat fektet az innovációba, a nagy teljesítményű, tökéletes minőségű számítógépek gyártásába és forgalmazásába.

Az AMD alaplapokkal ellentétben az AMD processzorok minden részét az AMD gyártja, nem csupán a logó szerepel a terméken.

Nem érdemes ugyanis akkor sem megijedni, hogyha nem feltétlenül AMD logó van éppen a processzorhoz vásárolni kívánt alaplapon, hiszen ettől függetlenül még AMD minőséget kaphatunk akkor, hogyha a HDguru webáruházban vásárlunk tapasztalt szakértőnk jóvoltából kiválasztott AMD processzort és AMD processzorhoz való alaplapot egymáshoz illő foglalattal.

Célszerű ugyanis a foglalatra is mindenképpen figyelni, hiszen az alaplap és a processzor választásánál az egyik legfontosabb tényező az, hogy a foglalatba illeszkednie kell a processzornak, különben nem fog együttműködni a két alkatrész.

Az AMD processzoroknál vannak különböző generációk és családok. Ezeket a különböző alkategóriákat a bal oldali menüben láthatja.

Generációk:

AMD Ryzen 2000

AMD Ryzen 3000

AMD Ryzen 4000

Családok:

AMD Ryzen 5

AMD Ryzen 7

AMD Ryzen 9

Foglalattípus viszont csak egy van, ez az AMD AM4. Ettől függetlenül figyelni kell, hogy az adott alaplap támogatja-e a kiválasztott processzort például generációsan, mert itt lehetnek eltérések.

A részletes termékleírásokból további adatokhoz, információkhoz lehet jutni, végső esetben pedig kollégáink is szívesen segítenek, hogyha ír nekik egy e-mailt.

Az AMD márkát a gyakorlatban a legtöbben akkor választják, hogyha viszonylag olcsó számítógép-alkatrészhez szeretnének jutni, viszont nyers erőre van szükségük. Az AMD márka ugyanis a köztudatban úgy él, mint a rendkívül pénztárcabarát áron elérhető lehetőséget kínáló, azaz roppant kedvező árú termék, amelyik mégis hatalmas teljesítményre képes, hegyeket is képes megmozgatni akkor, hogyha éppen azt kívánja meg tőle az emberi erőforrás vagy a többi számítógép.

Az AMD processzorok és alaplapok, illetve általánosságban az AMD márka számítógép-alkatrészei tehát híresek arról, hogy a nyers erő képviselői. Így tehát, hogyha elég lenyűgöző a hatalmas teljesítmény, az irgalmatlan nyers erő és terminátor-képesség, akkor érdemes az AMD processzorokat választani a HDguru webáruház hatalmas kínálatából a hozzá illő AMD alaplappal együtt a tökéletesen passzoló foglalattal, szükség esetén pedig további hardver-elemeket is lecserélhet a hatalmas kínálat jóvoltából.

Milyen más alkatrészeket érdemes még cserélni és mire kell figyelni akkor, amikor szóba kerül az AMD processzor cseréje?

Először is, nyilvánvalóan a processzorról kell megállapítani, hogy megfelelő-e a sebessége.
Régen könnyű volt eldönteni, hogy melyik processzor a gyorsabb, manapság már több dolgot kell figyelni. A generációt kell figyelni, mert az utasítás végrehajtási sebessége nagyjából ugyanannyi, de az újabb generációs processzorok szofisztikáltabban, több szálon működnek, ezért mégis gyorsabban végeznek ugyanazzal a feladattal.

Akkor kell cserélni a processzort, ha a mindennapi tevékenységek közben a leterheltsége 100% a feladatkezelő szerint. Vagy csak tényleg lassúnak érzékeljük a mindennapos aktivitás során.

Régi gépházba általában lehet rakni új processzort, de az új processzor valószínűleg új alaplapot fog igényelni.

Az új alaplap új szabványú csatolókat fog tartalmazni, ezért új memória is kellhet, egyrészt, hogy több legyen, másrészt gyorsabb is kell legyen, mert hiába gyors a processzor, ha folyton a memóriára kell várjon. A memória esete mégis szerencsésebb, mert ott, ha kompatibilis a memória az új processzorral, akkor a memóriát nem muszáj cserélni egyből. De ha azért lassú a processzor, mert sokat használja a háttértárat, akkor memória bővítés i kell. Fontos, hogy ebben az esetben nem memória kártyáról van szó – mert sajnos a gyakorlatban könnyen összetéveszthető a két elnevezés –, hanem őket memóriának vagy memória modulnak hívják. Inkább a memória elnevezés használatos, de ha azt mondjuk, hogy RAM, akkor vagyunk a legszakmaiabbak.

A videókártyára is igaz ugyanez. Ha nem kompatibilis, cserélni kell.

A magok száma mérvadó még a processzornál: minél több van, annál gyorsabb a gép.

A HDD vagy SSD a legjobb eset, az nem változik olyan ütemben, mint a processzorok, videókártyák, így azzal lehet szerencsénk, de egy régi gépben lévő winchester már lehet, hogy nem kompatibilis egy új alaplappal.

És itt kerül képbe a tápegység, abból is valószínűleg kell új, hogy legyen elég kapacitása az új alkatrészekkel.

Mindez persze leginkább csak egy nagyon régi számítógépre igaz, ekkor viszont nagyszerű, hogy lehet még élni a felújítás lehetőségével ideális esetben.

Ezért illik 2-3 évente cserélni a dolgokat, mert akkor még nincs akkora változás és lehet, hogy elég egyetlen alkatrészt cserélni.

Viszont alaplapot és processzort együtt szokás cserélni a fentebb taglalt – leginkább generációs – különbségek miatt, egyrészt a foglalat miatt, amibe a processzor illik, másrészt az utasítás készlet miatt, amit az újabb generációk tudnak. Mert alaplap csere nélkül hiába jobb a processzor, az alaplap visszafogja. Ezért van az, hogy például használt processzort csak alaplappal együtt érdemes eladni. Ezért is szokás együtt kezelni őket.

Mikor érdemes mindenképpen elgondolkodni azon, hogy új AMD processzorra van szüksége a számítógépnek?

A processzor csere sok esetben lehet aktuális.

A leggyakrabban akkor érdemes elgondolkodni az AMD processzor cseréjén, hogyha felmerül annak gyanúja, hogy a számítógép túl lassú.

Ha nem tudja felvenni a ritmust a mindennapos tevékenységgel, nem töltenek be gyorsan a programok, nem élvezhető már a videónézés vagy a játéktevékenység, nem lehetséges konferenciák, videóbeszélgetések követése normál ritmusban és ezért pedig akár a munkavégzés is akadozhat.

Illetve az is elég kellemetlen, hogyha a szórakozás vagy a játéktevékenység nem úgy működik, ahogy szeretnénk, hiszen a kikapcsolódásra is teljesen jogosan szüksége van mindenkinek, különösen akkor, hogy ha bármilyen okból a számítógéphez van kötve az ember, vagy a négy fal közé van zárva. Ilyenkor még nagyobb hangsúlyt kap az, hogy hogyan tud az ember kikapcsolódni a számítógép segítségével.

Hogyha tehát lassú a számítógép, nem tudja felvenni a ritmust az általunk igényelt tevékenységek esetén, akkor első kézenfekvő felújítási mód vagy megoldás az AMD processzor cseréje a hozzá illő AMD alaplap cseréjével együtt a tökéletes foglalat méretében és típusában.

Sajnos az élet azonban nem olyan egyszerű, hogy az alaplap és a processzor cseréjével tökéletesen megoldható legyen a számítógép felújítása. Bár valóban ez egy kézenfekvő, könnyű, gyors és egyszerű lehetőség, ideális esetben pedig ténylegesen meg is oldhatja a problémánkat.

Hogyha a számítógép két-három éve vagy nem sokkal régebben lett vásárolva, illetve folyamatosan felújításra kerültek az alkatrészek, akkor az alaplap és a processzor cseréje tökéletesen megoldja a gyorsasággal kapcsolatos problémákat, csökkentheti a lefagyások valószínűségét és a számítógép-használattal járó idegeskedést, az idő és az energia pocséklását.

Más esetben azonban, hogyha esetleg sokkal régebbi számítógépről lenne szó, akkor több mindenre is érdemes figyelni az AMD processzor cseréjével kapcsolatosan. Természetesen ebben az esetben is megéri a felújítás és mindenképpen érdemes a számítógép korszerűsítésével foglalkozni akkor is, hogyha jelenleg szerényebb alapanyag áll rendelkezésre. Hiszen sokkal jobb életminőséget, sokkal jobb munkavégzést érhetünk el így is, illetve még mindig költséghatékonyabb megoldás lehet a részleges felújítás akár több részletben is, mint a számítógép azonnali cseréje.

Nagyon régi alap konstrukciók esetén kiemelten fontos azonban, hogy a lehetőségekhez mérten igyekezzünk minél többet hozzáolvasni a témához és informálódni a szakértő tanácsok jóvoltából, például akár itt, a HDguru webáruház tapasztalt szakértői által gondosan válogatott és ellenőrzött számítógép-alkatrészek és kiegészítők leírásaiban és információs anyagaiban.

Mit nyer a számítógép az új AMD processzor megvásárlásával?

Hogyha új AMD processzor kerül a számítógépbe, akkor a számítógép sokkal gyorsabb lesz és minden program jobban és gyorsabban működik.

Így a mindennapos munkavégzés, a szórakozás, a játéktevékenység a videó nézés vagy pedig bármilyen jellemző elfoglaltság, amit a számítógépen végzünk egyszerűbben és gördülékenyebben történhet akkor, hogyha új AMD alaplapot és új AMD processzort vásárol az ember a HDguru webáruház hatalmas kínálatából tökéletesen egyező méretben, típusban, generációban, foglalatban.

Miért érdemes a HDguru webáruháznál vásárolni új AMD processzort?

Nálunk a HDguru webáruházban az AMD processzorok, az AMD alaplapok, illetve minden egyes számítógép alkatrész tapasztalattal rendelkező szakértők ajánlásával került kiválogatásra.

Minden egyes terméket magunk vizsgáltunk meg és kellő alapossággal választottunk ki annak érdekében, hogy ön megtalálhassa az igényeinek és lehetőségeinek, stílusának és hangulatvilágának, de leginkább a számítógépe alaplapjának és más hardvereknek, lehetőség szerint a legújabb generációnak és a tökéletes foglalatnak megfelelő új processzort és új alaplapot.

Nálunk nemcsak a hagyományos elállási idő érvényes, hanem természetesen, ezen felül is kicserélhetjük a terméket akkor, hogyha nem volt használva vagy rendeltetés-szerűen volt használva és rajtunk kívülálló okból történt a gond, például valamilyen gyári hiba áll fenn, amit nem vettünk észre. Ezen felül természetesen a gyártók által érvényesített különböző mértékű garanciákkal is lehetséges élni, így tehát akár több év után is kicserélhető lehet egy a HDguru webáruházban vásárolt új AMD processzor.

Vásároljon tehát új AMD processzort a HDguru webáruházban a hozzáillő új AMD alaplappal együtt és élvezze a felújított számítógép által nyújtott száguldást, a könnyű, gyors és élvezetes számítógép-használat élményét!

Újítsa fel, frissítse fel számítógépét, legyen újra kellemes élmény a munkavégzés vagy a kikapcsolódás a HDguru webáruházban vásárolt új AMD alaplap és AMD processzor jóvoltából!

Intel processzor

Rohanó világunkban az élet már nem képzelhető el számítógép nélkül.

Hiszen a tanuláshoz, munkavégzéshez, szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz, játékhoz is szükség van már a számítógépre. Nem hanyagolható el a számítógépes kikapcsolódás fontossága sem, különösen akkor, hogyha kevés szabadidő áll rendelkezésre, valamint akkor sem, amikor bármilyen okból a négy fal közé van zárva az ember.

Számítógépre tehát mindenkinek szüksége van a mai világban.

A számítógép pedig akkor működik tökéletesen, ha a vezérlése, azaz a processzor is tökéletes és lépést tart az innovációval.

Érdemes tehát a számítógép felújításában rendszeresen gondolkodni.

Ennek pedig egy kézenfekvő, viszonylag egyszerű és könnyű útja az alaplap és a processzor cseréje.

Jó hír, hogy a HDguru webáruházban már megtalálhatók az Intel alaplapok és processzorok is.

Így az egyik leginkább közismert és méltán népszerű processzor márka különböző generációi segítségével is felújítható már a számítógép a HDguru webáruház jóvoltából.

Mi a processzor?

A processzor a számítógép egyik központi alkatrésze.

A számítógépet irányító központi egység, amelyik a számítások nagy részéért felelős. Tehát a számítógép egyik legfontosabb eleme vagy egysége, a számítógépnek gyakorlatilag a központja vagy ha úgy tetszik, az agya a processzor.

A processzor szoros együttműködésben él – közvetve vagy közvetlenül – a számítógép összes kisebb-nagyobb részével, alkatrészével vagy kiegészítőjével, de a legszorosabb együttműködést az alaplappal ápolja. Ezért általában a processzor cseréje az alaplap cseréjét is magával vonja. Az alaplaphoz pedig kapcsolódik a számítógéphez tartozó összes többi hardver. Tehát az is lehetséges, hogy az alaplap cseréje esetén bizonyos más hardvereket is cserélni kell.

Emiatt azonban nem szabad meghátrálni a felújítástól, hiszen ezek a cserék alapjában rengetik meg az ember elképzeléseit a számítógép gyorsaságáról és felhasználóbarát működéséről!

A számítógép innentől kezdve sokkal kellemesebb élményt fog nyújtani, sokkal gyorsabb, könnyebben kezelhető és megbízhatóbb lesz vele a munkavégzés, már amennyiben ez rajta múlik és nem mondjuk az internethálózaton.

Nem szabad tehát megijedni attól, hogy esetlegesen több alkatrészt is cserélni kell, hiszen a HDguru webáruház hatalmas kínálatában már tapasztalt szakértőink ajánlásával kiválogatva megtalálható szinte minden számítógép alkatrész és kiegészítő! Így önnek nem kell mást tennie, mint néhány kattintással kiválasztani az ön számítógépéhez leginkább illő alkatrészt és megrendelni azt a HDguru webáruházból. Ezután pedig néhány nap alatt kiszállításra kerül a termék otthonába és már be is szerelheti az Intel processzort vagy kérhet segítséget.

Tehát az Intel processzor is pillanatok alatt megrendelhető és néhány nap alatt kényelmesen az otthonában lehet a HDguru webáruház jóvoltából.

Miért érdemes az Intel processzort választani? Melyek az Intel márka előnyei?

Az Intel márka nem véletlenül népszerű a lakosság körében, illetve az informatikusok vagy számítógéppel foglalkozó más szakemberek is méltán kedvelik. Az Intel processzorok megbízhatóak, erősek, illetve sok innovációt tudnak.

Folyamatosan fejlesztik az Intel processzorokat. Ezért tehát nem véletlen, hogy nagyon sok különböző generációs, különböző típusú, modern Intel processzorral találkozunk. Így az Intel processzort folyamatosan érdemes frissíteni a HDguru webáruház kínálatából, hiszen egy viszonylag egyszerű cserével egy generációs frissítés érhető el vagy akár több generációs frissítés is elérhető, így pedig könnyebb és gyorsabb lehet a munkavégzés vagy az üzleti tevékenység, de természetesen akár a játék is.

Nyilvánvalóan nemcsak az igaz, hogy az Intel processzor cseréjével a számítógép gyorsabb lesz.

Hiszen a háttérben zajlanak a különböző számítási folyamatok és ezekkel a számítási műveletekkel is hamarabb végezhet a számítógép, illetve maguk a programok is hamarabb tölthetnek be. Tehát a szakember szemével is jobban fog működni a számítógép az újabb generációs Intel processzorral. Bizonyos műveletekkel hamarabb is végezhetünk, ilyen például a videóvágás vagy pedig a videók konvertálása is. Az újabb Intel processzorral rendelkező számítógép továbbá jellemzően nagyobb felbontással tud majd lejátszani videókat. Ennek pedig bizonyára nagyon fognak örülni azok, akik élő videókat készítenek, videókat vágnak vagy pedig egyszerűen csak szeretik a tökéletes minőségű filmeket, illetve játékokat, hiszen ez jelenti számukra a legjobb minőségű kikapcsolódást.

Az Intel processzort tehát bátran ajánljuk mindenkinek, aki lakossági felhasználásra szeretne új processzort vásárolni, azaz élvezetesebb játékélményt vagy filmélményt szeretne elérni az új Intel processzor jóvoltából. Továbbá azoknak is ajánljuk az új Intel processzor megvásárlását, akik a munkavégzésüket szeretnék megkönnyíteni, meggyorsítani ezzel az egyszerű számítógép-felújítási lehetőséggel, hiszen egy új Intel processzor vagy egy újabb generációs Intel processzor mindig tökéletes választás akkor, hogyha modernebb, gyorsabb, kedvesebb, barátságosabb számítógépet szeretne az ember.

Az Intel processzoroknál vannak különböző generációk, családok és foglalatkülönbségek is. Ezek közül a bal oldali menüben válogathat.

A generációk alapján Intel Pentium Gold, Intel Celeron G Series, 8th Generation Intel Core Intel processzor, 9th Generation Intel Core Intel processzor és 10th Generation Intel Core Intel processzor megvásárlása lehetséges webáruházunkban.

A CPU család alapján Intel Core i3, Intel Core i5, Intel Core i7, Intel Core i9 és Celeron Intel Core™ X típusú Intel processzor cseréjében lehet velünk együtt gondolkodni.

Nemcsak a CPU generáció és a CPU család alapján lehetséges tehát választani, hanem a foglalat alapján is. Jelenleg az Intel 1151, Intel 1151v, Intel 1200, Intel 2066 számú alaplap vagy processzor foglalat-típusok közül lehetséges választani.

Mit nyer a számítógép az Intel processzor cseréjével?

Sokan elgondolkodnak tehát a lehetőségen, hogy a számítógép processzorát kicserélik, hiszen ez valóban egy egyszerű felújítási mód a számítógép számára, így pedig egy sokkal gyorsabb, kezesebb, jobban működő számítógépet érhetnek el.

Fontos azonban tudni, hogy a processzor gyakorlatilag a számítógép agya. Figyelni kell arra, hogy más, hozzá közvetlenül kapcsolódó alkatrészeket is cserélni kellhet akkor, amikor a számítógép felújításában gondolkodik az ember.

Sokan tudják például, de azért nem árt megerősíteni azt, hogy a processzor az alaplappal szoros együttműködésben él. Ezért az Intel processzor cseréje esetén az alaplapot is cserélni kell.

Így viszont gyakorlatilag egy teljes belső felújítást kapott a számítógép.

Hogyha a processzort és az alaplapot is cseréltük, akkor pedig érdemes továbbra is elgondolkodni azon, hogy milyen más számítógép alkatrészek kapcsolódnak közvetlenül ezekhez a vezérlési egységekhez, hiszen könnyen lehet, sőt, több mint valószínű, hogy más alkatrészek működését is nagyban befolyásolja majd az alaplap és a processzor cseréje.

Jó hír azonban, hogy processzort és alaplapot azért nem kell olyan sűrűn cserélni a gépen, hiszen egy processzor és alaplap csere ideális esetben szó szerint alapjában javítja fel a gép működését.

Nem kell sűrűn cserélni tehát alaplapot és processzort, azaz nem muszáj évente váltani, ha esetleg nem teheti ezt meg az ember. Elég lehet ritkábban is cserélni, de 2-3 évente azért lehet célszerű, hogy a többi eszközzel megmaradjon a kompatibilitás. Amennyiben folyamatosan cserélünk egy-két alkatrészt, akkor egy alkalommal lényegesen kisebb költséggel kell számolni.

De lehet még ritkábban is váltani processzort és alaplapot, de akkor viszont valószínűleg az egész gépet kell majd cserélni.

Az Intel processzor cseréje tehát többszörösen megéri, hiszen a gép sokkal gyorsabb lesz, hamarabb töltenek be a programok, hamarabb végez a gép a különböző műveletekkel, számításokkal, videóvágással és nagyobb felbontásban tud lejátszani videókat, vagy nagyobb felbontásban tud futtatni játékokat, sokkal magasabb részletesség mellett.

Kinek és miért van foglalata, és miért fontos ez a processzor választásnál?

Kulcskérdés ez, ami sokakat megzavarhat és esetleg el is tántoríthat az új Intel processzor vásárlásától.

A válasz azonban rendkívül egyszerű.

Lássuk tehát a titok nyitját!

A processzort az alaplapra kell szerelni, amin van egy foglalat, amibe beleillik a processzor. Nagyon fontos, hogy egy processzor csak egyféle foglalatba illik, tehát erre külön oda kell figyelni, hogy ezek passzoljanak egymással. Az ebben való tájékozódást az elnevezések segítik. Ha az alaplap nem támogatja a processzort a foglalat-beli eltérés miatt, akkor igazából egyikük sem fog működni.

Lehetséges-e egyenként cserélni az alkatrészeket? Mit kell még cserélni az Intel processzorral együtt?

A processzor cserénél tehát az alaplap cseréje is kulcsfontosságú.

Illetve fontos az is, hogy a tudomány és a technológia fejlődésével bizonyos más számítógép alkatrészek esetén is új szabványok lehetnek már érvényesek. Érdemes tehát megfigyelni azt, hogy milyen szabvánnyal csatlakoznak egyes számítógép-eszközeink és ezeket érdemes cserélni akkor, hogyha az alaplap és a processzor is cserére került.

Figyeljen arra is, hogy az új processzornak feltehetően új foglalatra lesz szüksége!

Ezért még egyszer hangsúlyozzuk, hogy az első és legfontosabb tényező, amit vizsgálni kell a processzor csere esetén az az, hogy milyen a processzor foglalata, amit gyakorlatilag csak a köznyelvben használunk így, hiszen ez gyakorlatilag az alaplap foglalatát jelenti!

Tehát az alaplap méretét, típusát, generációját és márkáját is mindenképpen érdemes figyelembe venni az ideális Intel processzor kiválasztásánál.

Ezek után pedig más hardver cseréjére is szükség lehet, ilyen például a memória, a HDD, az SSD, illetve a videókártya.

Örök hűséget fogadott egymásnak az alaplap és a processzor, de csak a foglalat tartja őket össze?

Igen, a foglalathoz vannak kötve.

A processzor cserélésénél ezért nagy valószínűséggel az alaplapot is cserélni kell, mert nem sűrűn szoktak processzort cserélni a gépekben, emiatt a technika fejlődésével új szabványok készülnek, az alaplapon új fajta foglalatra lesz szüksége az új processzornak.

Mi a helyzet a magokkal?

Az Intel processzorok megnevezésénél gyakran találkozunk az úgynevezett core kifejezéssel. Az Intel processzorok esetében a core konkrétan azt jelenti, hogy a processzoron belül hány alfolyamatot képes futtatni a számítógépünk agya. Minél nagyobb ez a szám, annál jobb a teljesítménye a processzornak.

Miért érdemes a HDguru webáruházból vásárolni Intel processzort is?

Sokan kicsit idegenkednek attól, hogy egy webáruházban vásároljanak Intel processzort, hiszen talán valami olyasmitől tartanak, hogy ez olyan lehet, mint például egy ruha vagy egy autó vásárlása. Hogyha nem látjuk, nem próbáljuk fel, akkor nem lehet tökéletes – gondolhatják sokan.

Nos, egy processzor esetén természetesen semmilyen ilyen eshetőség nem áll fenn, hiszen nem kell megnézni vagy felpróbálni, nem kell, hogy tetszen a színe vagy a mintája ahhoz, hogy tökéletesen működhessen és tökéletesen felgyorsíthassa a számítógépet.

Hogyha pontosan megvizsgálta az alaplap jellegzetességeit, illetve a megfelelő paraméterekkel rendelkező processzort választotta, akkor az Intel processzort nyugodtan megrendelheti a HDguru webáruház hatalmas kínálatából, hiszen biztosan a legjobban jár majd vele!

Ha esetleg pedig mégsem sikerült volna a legjobban a választás, akkor pedig ne habozzon élni az elállás lehetőségével, a gyártó által nyújtott garancia lehetőségével, vagy pedig bármilyen más módon a visszaküldés opciójával kipróbálás vagy esetleg minimális mennyiségű rendeltetés-szerű használat után!

Természetesen bízunk önben olyan mértékben, hogy rendeltetés-szerűen használta a készüléket, vagy csak kipróbálta és nem szeretne visszaélni semmiképpen sem a bizalmunkkal, hiszen mi feltétlen bizalommal fordulunk ön felé.

Vásároljon tehát Intel processzort a HDguru webáruház hatalmas kínálatából és élvezze a könnyebb, gyorsabb számítógéphasználat élményét, a kellemesebb munkavégzést, a színvonalasabb videókat, nagyobb felbontású képi világot, örömteli játékot és bármit, amit csak szeretne elérni egy felújított számítógép segítségével!

Álmodjon egy merészet és újítsa fel számítógépét a HDguru webáruház legújabb, professzionális számítógép-alkatrészeinek segítségével, kezdetnek pedig indítson az Intel alaplappal és az Intel processzorral!

A weboldalon feltüntetett adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek. Az ár és szállítási idő változás jogát fenntartjuk!
A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek. Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk. Eltérés esetén a gyártó által megadott paraméterek érvényesek! Bruttó árainkat 27% áfá-val számoljuk!
*14 nap pénz visszafizetési garancia, csak a fogyasztókra vonatkozik részletek az ászf-ben!