Külső SSD meghajtó 17

Szűrés

Szűrés

Kulcsszóra

Ár

-

Készlet

Gyártó

Tároló kapacitás

Olvasási sebesség

Írási sebesség

Csatoló felület

Szín

100%-ban magyar webáruház vagyunk!
14 nap pénzvisszafizetési garancia*
A terméket hivatalos magyarországi jótállással forgalmazzuk!

Betöltés... Kérjük várjon!

Külső SSD meghajtó 17

A külső SSD meghajtók adattároló eszközök, amelyekre más eszközökről lementhetők és tárolhatók pl. a fényképek és dokumentumok. A külső SSD a külső merevlemezzel ellentétben korszerűbb és megbízhatóbb adattárolást tesz lehetővé, mint elődje.

Rendezés:

A külső SSD meghajtók az asztali számítógépek merevlemezeit és hordozható adattárolóit kiváltó korszerű eszközök, a külső merevlemezek utódjai.

Korábban a számítógépeinkbe be voltak építve az adattárolók, így azokat meghibásodáskor, vagy fejlesztéskor csak a PC szétszerelésével lehetett kicserélni. Ez volt a merevlemez (winchester). A beépített winchesterek mellett a hordozható adattárolók látták el a kisebb adatok áthelyezését egyik számítógépről a másikra. Akkoriban floppy lemeznek, később CD, DVD lemeznek hívták ezeket az adathordozókat, de tárkapacitásuk végett szerepük inkább a hordozás volt, mintsem a tárolás.

A tárolásra is alkalmas külső merevlemezek, SSD meghajtók

A technológia azonban álmából felébresztett alvó oroszlánként próbált a fejünkre nőni, így a folyamatos fejlődésre kényszerítve idővel eljutottunk oda, hogy megjelentek az első nagy kapacitású külső merevlemezek, melyek már a személyi számítógépek, vagy ekkor már laptopok beépített merevlemezeivel azonos, vagy akár nagyobb tárhellyel is rendelkeztek. De az öröm nem tartott sokáig, hiszen az emberek kezébe okostelefon került, az adatok pedig egyre nagyobb helyet követeltek maguknak. A 4K videó készítés nagyszerű dolog, de a videót, mint adatot tárolni is kell valahol…

Az itt-ott használt memóriakártyákon rejlő fájlokat szeretjük csokorba szedni és úgy tárolni őket, mint a könyveket a könyvespolcon. A külső merevlemezek ezt már lehetővé tették, de időközben megjelent a náluk sokkal korszerűbb külső SSD meghajtó, ami szintén nagy tárkapacitású, de adattárolás szempontjából megbízhatóbb, mint az eddigi összes adathordozó és tároló volt.

Mik azok a külső SSD meghajtók?

A külső SSD meghajtó egy okostelefon méreténél kisebb, kb. egy névjegykártya méretű hordozható digitális tárolóeszköz. Működése a fényképezőgépekbe, okostelefonokba és más mobil eszközeinkbe használt memóriakártyákhoz (SD kártya) hasonló. Tárkapacitásuk jelenleg gigabyte és terrabyte mértékegységekben mérhető. A külső SSD meghajtó minden USB kimenettel rendelkező eszközre csatlakoztatható, de csak azzal az eszközzel kompatibilis, amelynek szoftvere (operációs rendszere) képes leolvasni a rajta lévő adatot.

A külső SSD meghajtók nem összekeverendők a külső merevlemezekkel! Bár-e két adattároló ugyanazt a célt szolgálja, működésük nagyban eltér.

Miben mások a külső SSD meghajtók, mint a külső merevlemezek?

A külső merevlemezek a merevlemezen fizikailag tárolt adatok. Leginkább a régi bakelit lemezhez és lejátszójához lehetne hasonlítani a működésüket: a lemezeken az adatok fizikailag is rajta vannak függetlenül attól, hogy külső, vagy beépített merevlemezről beszélünk. A merevlemez tartalmazza a lemezt és a fejet is hozzá, ami leolvassa a lemezen tárolt adatokat. Mindez egy külső burkolatot kapott mind a régi számítógépeken, mind a mai külső winchestereken.

A külső SSD meghajtók szintén kis burkolatba zárt lemezek, de itt már nincs fej, azaz nincs lejátszó. Az SSD meghajtókon tárolt adatok leolvasása csak akkor lehetséges, ha egy leolvasóra csatlakoztatjuk őket, pont mint a pendrive esetében. A leolvasó lehet egy számítógép, laptop, televízió, stb. A merevlemezek tehát mechanikusak is voltak egyben, míg az SSD-k kizárólag digitálisan működnek. Ez nagy fokú előrelépés az adatmegsemmisülés rémével szemben.

Mire ügyeljünk külső SSD meghajtók vásárlásakor?

Vásárláskor a két legfontosabb tényező, hogy mekkora tárkapacitása van a külső SSD meghajtónak, ill. hogy milyen csatlakozású. Az olvasási és írási sebesség is gyakran eltér, ezt is érdemes figyelembe venni!

Válasszon SSD meghajtót, ha fontos a gyorsaság és a biztonság is!

A weboldalon feltüntetett adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek. Az ár és szállítási idő változás jogát fenntartjuk!
A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek. Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk. Eltérés esetén a gyártó által megadott paraméterek érvényesek! Bruttó árainkat 27% áfá-val számoljuk!
*14 nap pénz visszafizetési garancia, csak a fogyasztókra vonatkozik részletek az ászf-ben!