Ébresztőóra 26

Szűrés

Szűrés

Kulcsszóra

Ár

-

Készlet

Gyártó

100%-ban magyar webáruház vagyunk!
14 nap pénzvisszafizetési garancia*
A terméket hivatalos magyarországi jótállással forgalmazzuk!

Betöltés... Kérjük várjon!

Ébresztőóra 26

Manapság a digitális ébresztőóra már nem csupán ébresztőóra! Habár a legtrendibb darabok ára igen kedvező, funkcionalitásuk sokkal több egy egyszerű ébresztőóráénál! Egyes ébresztőórák vezeték nélküli töltési funkcióval rendelkeznek, mások kivetítővel.

Rendezés:

Ébresztőóra

Az ébresztőóra egy nagyon sokoldalú találmány. Kezdetben egyszerűen képzelték el az ébresztést: egy hangos csörgés jelezte, hogy ideje felkelni. Később az ébresztőórák megszámlálhatatlan funkcióval egészültek ki: állítható hangerő, választható dallam, világítás, és így tovább. A legtöbb ébresztőóra ma már digitális és multifunkcionális. Az alábbiakban szó esik többek között az egyszerű asztali ébresztőórákról, a kivetítős ébresztőórákról, illetve egy rendkívül humoros találmányról; a gurulós ébresztőóráról is.

Mi volt az ébresztőóra előtt?

Régen a felkelő nap fényére, vagy a kakas kukorékolására ébredtünk. Minden reggel végignézhettük, amint a napfelkelte egyesíti az élet körforgását a hajnali pára cseppek felszívódásától a növények nyújtózkodásán át a szarvascsordák vonulásáig. A körforgás részeként megetettük a jószágokat, majd földjeink művelésébe kezdtünk. Azóta rengeteg változáson ment keresztül az emberiség, de egy valami ugyanaz maradt: az idő.

Az egykori “ébresztőóránk” a napkorong volt, mutatók híján pedig a horizont volt a mérce, ami mögül felkelt, vagy előbújt a nap. A legelső óra a napóra volt. Az árnyék-óramutatókkal létrejött az időmérés lehetősége, ami később különféle időmérő eszközök feltalálását eredményezte. A különböző korok különböző óráiban egy valami mindig közös volt: minden darab a napkorong formáját idézte. Idővel mindenkinek lett saját zsebbe csúsztatható órája és megfeledkeztünk a napjaink kezdetét jelentő égitestről. Már nem az volt a fontos, hogy a nappal együtt ébredjünk, hanem hogy időben.

A hagyományos ébresztőóra és a világ első ébresztőórája

Az ókori görögök vízórái között volt, amit már ébresztésre is használtak, de a világ első ébresztőóráját 1787-ben az amerikai Levi Hutchins találta fel. Ez az ébresztőóra hajnali 4 órakor ébresztette a tulajdonosát. A későbbi klasszikus ébresztőóra egy kerek formájú analóg óra volt, amelyen már be lehetett állítani az ébresztés idejét. Magát az ébresztést az óramutatók hozzák működésbe, melynek hangját a készülék tetején elhelyezett két csengőt váltakozva ütő “kalapács” adja. Ezek az órák kizárólag időmérésre és ébresztésre szolgálnak.

Ébresztőóra vagy okostelefon?

Miért lenne szükség az ébresztőórára, ha ott az okostelefon? – kérdezhetnénk. Való igaz, manapság már a legtöbb esetben az okostelefonra hagyatkozunk, így ébredni is kedvenc kütyünkre bízva ébredünk. Azonban senki sem tökéletes, mindannyian követünk el hibát. Előfordulhat például, hogy a telefontöltés kimarad és reggelre lemerül a telefon. Vagy meghibásodik a készülék. Bárhogy is, a hétköznapi ébredéseinken túl sok esemény van az életünkben, amihez jól jön a biztos ébresztés. Az ébresztőóra megfizethető áron megvásárolható, még válogathatunk is a típusok között. Egy ébresztőóra és egy okostelefon kettős ébresztése mellett nincs az a vonat, repülő, vagy tárgyalás, amit lekéshetünk. Ha pedig a telefon lemerül, az ébresztőóra biztosítja az ébresztést. A választék itt fentebb található.

Ha humorral indítanánk a napot: gurulós ébresztőóra

Mindenki ismeri a vekker kikapcsolása közben párnába motyogott “csak még 5 perc” kifejezést. Ez a fél mondat olykor előcsalogatja az álommanót, akinek gonosz kis cselszövése révén elkésünk a munkahelyünkről. 2005-ben ugyanez járhatott a különleges humorérzékkel megáldott, Massachusetts állambeli Gauri Nanda fejében is, amikor feltalálta a gurulós ébresztőórát. A gurulós ébresztőóra nem engedi, hogy az ébresztő hangot kikapcsolják rajta. Ha valaki mégis megpróbálja, az óra egyszerűen “odébbáll”. A gurulós vekker nagyszerű ajándék lehet a szeretteinknek szülinapra, karácsonyra.

Digitális és rádiós ébresztőórák

Minek bajlódni a számok olvasásával, ha a digitális ébresztőóra kerek perec megmondja, mennyi az idő? Az analóg ébresztőórák a hagyományos ébresztőórák korát idézik, míg a digitális ébresztőórák korszerűek és gyakran többfunkciósak. A rádiós ébresztőórák a digitális ébresztőórák továbbfejlesztett változatai. Ezeknél a termékeknél a gyártók tovább gondolták az ébresztést és kellemesebbé tették a reggeli “riasztás” hangját. Milyen igazuk van! Miért ne ébredhetnénk egy kellemes beszélgetésre, vagy kedvenc reggeli rádióműsorunkra? A rádiós ébresztőórák általában minden olyan funkcióval rendelkeznek, amivel egy digitális ébresztőóra, de rádió is hallgatható általuk. Ha digitális készülék mellett dönt, tekintse meg a falra is kivetíthető kijelzős készülékeinket! A rádiós vekker kiváló választás többek között az idős, vagy rosszul látó embereknek is!

A legtrendibb ébresztőórák

Manapság a digitális ébresztőóra már nem csupán ébresztőóra! Habár a legtrendibb darabok ára igen kedvező, funkcionalitásuk sokkal több egy egyszerű ébresztőóráénál! Egyes ébresztőórák vezeték nélküli töltési funkcióval rendelkeznek, mások kivetítővel vannak ellátva, hogy az ébredező személy biztosan láthassa a pontos időt. Praktikus, ha az ébresztőóránk az időjárásról is tájékoztat, de a legtrendibb készülék a gurulós ébresztőóra, amit garantáltan nem lehet kikapcsolni, amíg fel nem kel, akit ébreszt.

Kínálatunkban a legegyszerűbb, hagyományos vekkerektől a legtrendibb ébresztőórákig mindenféle időmérő-ébresztő megtalálható!

A weboldalon feltüntetett adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek. Az ár és szállítási idő változás jogát fenntartjuk!
A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek. Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk. Eltérés esetén a gyártó által megadott paraméterek érvényesek! Bruttó árainkat 27% áfá-val számoljuk!
*14 nap pénz visszafizetési garancia, csak a fogyasztókra vonatkozik részletek az ászf-ben!