Ventilátor, klíma 11

Szűrés

Szűrés

Kulcsszóra

Ár

-

Készlet

Gyártó

Ventilátor típusa

Ventilátor átmérője

Teljesítmény

Sebességfokozat

Távirányító

100%-ban magyar webáruház vagyunk!
14 nap pénzvisszafizetési garancia*
A terméket hivatalos magyarországi jótállással forgalmazzuk!

Betöltés... Kérjük várjon!

Ventilátor, klíma 11

A nyár közeledtével mindig felvetődik a klíma beköttetés gondolata, de a tavaszi fáradtság feledteti velünk, hogy cselekednünk kell. A végén ismét a kánikula közepén találjuk magunkat, légkondi sehol, a ventilátor pedig elromlott. Előzzük meg a bajt!

Ventilátor, klíma

A nyár közeledtével mindig felvetődik a klíma beköttetés gondolata, de a tavaszi fáradtság feledteti velünk, hogy cselekednünk kell. A végén ismét a kánikula közepén találjuk magunkat, légkondi sehol, a ventilátor pedig elromlott. Előzzük meg a bajt!

 

A nyár mindig úgy jön el, hogy észre sem vesszük. Pillanatok alatt a vakító napfény és az izzasztó hőség kellős közepén találjuk magunkat, miközben saját magunknak tett fogadalmunk ellenére idén sem áldoztunk időt a klíma beszereltetésére. Maradnak a hagyományos léghűtési módszerek: előkerül a fagylaltgép, a hideg üdítők és a ventilátorok…

A vattapamacs hatalma a törékeny ember felett

A legnagyobb melegben, amikor áll a levegő, még a házak falai is sütnek, az ember pedig a bőrt is lenyúzná magáról. Ilyenkor a szemünk mindenbe kapaszkodik, ami mozog. Egy vattapamacs az égen, egy madártoll a levegőben - mindtől azt reméljük, hogy hamarosan több légmozgás is érkezik, de hőségriadó idején pl. van, hogy ez még napokig nem történik meg. Ekkor jön jól a szélgép!

Milyen ventilátort válasszak?

Aki kényes a huzatra, célszerű olyan darabot választania, ami forog is, nem csak közvetlenül fújja rá a levegőt. A ventilátorhoz nem szabad túl közel ülni, ezért elsősorban a padlóra szokták elhelyezni a készülékeket. Ezek általában álló ventilátorok, de létezik nagy teljesítményű padlóventilátor is, ami nem állványon áll. A toronyventilátor (vagy oszlopventilátor) kisebb helyet foglal, de ugyanezt a célt szolgálja. Az ún. asztali ventilátorok között vannak mini USB csatlakozású darabok és hagyományos méretűek is.

A léghűtő hasonlóan mozgatja a levegőt, mint a ventilátor, ám ez a masina tartállyal rendelkezik, amely vízzel és jéggel tölthető. A hagyományos légkavaró működésével ellentétben a léghűtő készülék nedves levegőt mozgat a helyiségben, ami még jobb hőérzetet biztosít.

A léghűtés jótékony és káros hatásai

Az árnyéktalan meleg sokakat fenyeget leégéssel és napszúrással. Bár ez sem kellemes, a hőguta ettől sokkal súlyosabb következményekkel járhat! Hőgutát bárki kaphat, ha túl meleg helyen tartózkodik, még a közvetlen tűző nap sem szükséges hozzá. Ha megtörténik a baj, a szakemberek tanácsai szerint a felhevült testet hűteni kell.

Ne várjuk meg, míg bekövetkezik a baj! Kánikulában szükség esetén mosakodjunk, vagy zuhanyozzunk gyakrabban, szellőztessünk az esti és reggeli órákban, valamint használjunk valamilyen léghűtő berendezést, vagy légfúvót!

Sem a klíma, sem a ventillátorok használatát nem szabad túlzásba vinni, mert allergiát, megfázást okozhatnak! Ne üljünk közel ezekhez a berendezésekhez és takarítsuk őket rendszeresen! Megfelelő odafigyeléssel minden hűtésre és levegő mozgatására alkalmas készülék biztonságos!

Milyen különbségek vannak a készülékek között?

Az állványon álló és asztali, illetve oszlopos ventilátorok elsősorban méretben térnek el egymástól, de nem árt előre tudni, hol szeretnénk a szélgépet használni, mert a termékek kábelhossza is gyakran más és más. A teljesítmény később az áram fogyasztásunkban fog meglátszani, ezért célszerű minél kisebb teljesítményű gépet választani, ugyanakkor az sem mindegy, hogy mennyire mozgatja meg a levegőt a választott teljesítmény. Ilyen téren csak kisebb eltérések vannak, de pl. az asztali mini darabok értelemszerűen jóval kisebb áramot fogyasztanak. Ezen kívül a fokozatok számában (milyen gyorsan forogjanak a lapátok), valamint az állíthatóságban vannak még különbségek, a többi már csak esztétika.

A weboldalon feltüntetett adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek. Az ár és szállítási idő változás jogát fenntartjuk!
A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek. Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk. Eltérés esetén a gyártó által megadott paraméterek érvényesek! Bruttó árainkat 27% áfá-val számoljuk!
*14 nap pénz visszafizetési garancia, csak a fogyasztókra vonatkozik részletek az ászf-ben!