Tippek a mobiltelefon töltéséhez

2020-01-27 20:06
Tippek a mobiltelefon töltéséhez

Napjaink felgyorsult világában szinte nélkülözhetetlen a mobil, melyet már rég nem csak telefonálásra használunk. A közösségi média, az útvonaltervezés, a keresések már elképzelhetetlenek lennének ezeknek az eszközöknek a segítsége nélkül. A fejlődéssel csak korlátozottan tudott lépést tartani az akkumulátortechnológia, így a mobiltöltőkre mindig szükség van. Ebben a bejegyzésben tippeket szedtünk össze az okostelefonok töltésére.

Fali töltő az USB helyett

Bár könnyebb lehet feldugni a telefont az USB kábelre, érdemes inkább a fali dugaljhoz csatlakoztatható töltőkábelt használni. Míg az USB jellemzően 0,5 Amper áramerősséget szolgáltat, a fali töltőnél ez elérheti az 1 Ampert, tableteknél pedig a 2 Ampert is. A nagyobb áramerősség gyorsabb töltést eredményez, így jelentős idő takarítható meg. Persze mindig be kell tartani a telefon gyártója által előírt töltési módokat és csak a hozzá társított töltőkábellel tölteni.

Hordozható akkumulátor és autós töltő

Számos gyártó kínál olyan hordozható akkumulátorpakkot, melyet elvihetünk magunkkal, így akár utazás közben is tölthetjük vele a telefonunk. Ráadásul gyorsabban fel tudják venni az energiát, mint az okostelefonok. Így, ha valamilyen okból csak egyetlen eszközt tudunk tölteni, akkor az legyen a hordozható akkumulátor, és később erre dugjuk rá a telefont.

Autóba szintén alapkellék az autós töltő. Ez a filléres kiegészítő minden autóban ott kell, hogy legyen, hiszen a szivargyújtóba dugva képes tölteni a telefont, vagy bármilyen más, USB-n keresztül csatlakoztatható eszközt. Sokszor két USB porttal is rendelkezik, így két telefont vagy az okostelefon mellett egy tabletet is rá lehet dugni. Nagyon jó szolgálatot tesz, amikor a dugóban araszolva vagy a GPS-t használva lemerül a telefon, ekkor mindenképpen szükség van rá.

Ha minden kötél szakad

Mobiltelefon töltő

Ha minden kötél szakad, és nincs töltési lehetőség a közelben, érdemes kikapcsolni pár dolgot a telefonon, hogy tovább bírja az akkumulátor. A Bluetooth modem a legtöbb esetben nem szükséges, mobilinternettel rendelkezve pedig érdemes kilőni a wifi-t is. Ezt utóbbit főleg akkor kell megtenni, ha hálózat a közelben, ilyenkor ugyanis folyamatosan pásztáz a telefon, és ehhez viszonylag sok energiára van szüksége.

Ha internet sem kell, akkor az adatforgalmat is le lehet tiltani, illetve meg kell nézni, hogy milyen nagy energiaigényű alkalmazások futnak a háttérben. Tipikusan ilyen a Gmail levelezőrendszere vagy a Facebook Messengere.

Bár egy kis kényelmetlenséget okoz, a mobil képernyőjének is levehető a fényereje. A kijelző az egyik legnagyobb energiavámpír, kicsit kevesebb fénnyel még mindig olvasható marad, de kíméli az akkumulátor kapacitását. Ha pedig már majdnem lemerült a készülék, akkor repülőgép üzemmódba kell kapcsolni, ilyenkor még az átjátszóállomásokkal sem kommunikál. Persze hívást indítani és fogadni sem lehet, de kihúzható vele egy kis idő, és a célállomásra érkezve megereszthetünk még egy beszélgetést.


2020-01-27 20:06