A grillsütés 7 alapszabálya

2020-07-10 18:26
A grillsütés 7 alapszabálya
Ahhoz, hogy a grillparti mindannyiunk számára kellemes élmény legyen, nem árt odafigyelni néhány apróságra. Mutatjuk, melyek ezek!

1. Mindenki vegye ki a részét a munkából!

Ne csak a házigazda dolgozzon egyedül! Családtagként és vendégként is ajánljuk fel segítségünket már a tervezésben, beszerzésben, előkészületekben is, házigazdaként pedig fogadjuk el a felajánlást! Gyorsabban halad a munka, ha együttműködünk. Hamarabb juthatunk ennivalóhoz és mindannyian kellemesebb szájízzel is fogjuk befejezni az estét!

2. Ne kelljen túlkiabálni a grillsütőt!

Lehet, hogy nem számítunk rá, de a grillsütés bizony hangos lesz, mert a sülő dolgok többnyire sercegnek. Ne a vacsora előtti időszakra tervezzük tehát a beszédeket, illetve a világmegváltó beszélgetéseinket, hanem várjuk meg inkább a vacsora utáni időszakot!

3. Vizsgáljuk át eszközeinket időben!

Az rendezvény előtt, ha tehetjük, akár egy vagy több héttel is érdemes átnézni, kipróbálni a jelenlegi eszközünket, amit erre használunk. Ha elkopott, elhasználódott, nem érintkezik jól, akkor érdemes egy minimális befektetéssel beszerezni egy újat könnyen és gyorsan. Hihetetlenül kedvező árú grillsütőink még odaérhetnek önhöz a grillparti előtt, ha most megrendeli.

4. A faszén használata is megkönnyíthető!

Sokan szeretjük a faszenes sütőnket. Nem kell megválni tőle, ha jól működik. A faszénnel a legnagyobb gond többnyire az szokott lenni, hogy egyáltalán nem, vagy csak nehezen akar begyulladni. Egy elektromos faszéngyújtó segítségével egyszerűsíthető és gyorsítható a folyamat, érdemes tehát időben beszerezni azt is.

Elektromos grillsütő

5. Pácoljunk és nem maradunk pácban!

Fontosak a megfelelő előkészületek. A húst még előző este tisztítsuk meg és szeleteljük fel! Ha pedig ezt megtettük, már nyugodtan tehetünk rá egy picike fűszert is. Így másnap eggyel kevesebb gond miatt kell aggódni, valamint kapkodni sem kell majd annyira, hiszen a hús már felszeletelve vár majd bennünket. Sokan, sokféleképpen vélekednek az ízesítésről. Ennek azonban nem kell eltántorítania bennünket attól, hogy megfelelően felkészítsük és bepácoljuk a húst. Ha nem ismerjük a vendégség ízlését, akkor használjunk enyhébb fűszerezést, esetleg csak picit sózzunk, borsozzunk!

6. Melegítsük elő a grillt!

Az elektromos grillsütő nek idő kell a melegedéshez. Így, ha azt szeretnénk, hogy ne kelljen sokat várniuk a vendégeknek, kezdjük el a sütő felmelegítését már 45 perccel a tényleges sütés előtt! (A kompakt grill pár perc alatt bemelegszik a maximális hőfokra.) Persze, a faszén begyújtását is elvégezhetjük már korábban, hogy ne a vendégek előtt kelljen esetleg kínosan éreznünk magunkat.

7. Külön figyeljünk a zöldségekre!

Nemcsak a húsimádókra érdemes gondolni akkor, amikor grillparti van kilátásban. Hiszen nagyszerű ételek készíthetők grillezett zöldségekből is. Gondoljunk azonban arra, hogy a zöldségek jellemzően hamarabb elkészülnek és úgy rendezzük el őket a tálcán, hogy ne legyen gond az, hogy hamarabb is ki tudjuk őket szedni! Ha pedig vegetáriánusok is lesznek a vendégségben, akkor illik a zöldséget a hússal nem összekeverni, sőt, akár külön szedőkanalat is használni hozzá.

Tegye meg ön is a megfelelő előkészületeket és óvintézkedéseket, majd pedig élvezze a családi, baráti grillsütés élményét!


2020-07-10 18:26