Milyen laptop táska típusok vannak?

2020-05-30 17:41
Milyen laptop táska típusok vannak?
A laptopok nélkülözhetetlen társai a kikapcsolódásnak, tanulásnak vagy munkának, de amilyen hasznosak, legalább annyira sérülékenyek is. A véletlen leejtés, az erős napfény, a nedvesség és más behatás mind kárt tud tenni bennük, így érdemes laptop táskával védeni őket.

Ezek nem csak utazás közben lehetnek hasznos társak, de akár otthon is biztonságosan tárolhatják a notebookot a következő használatig. Ebben a bejegyzésben áttekintjük, hogy milyen laptop táska típusok léteznek.

Laptop hátizsákok

A laptop hátizsákok kényelmes viseletnek számítanak hosszabb távon, hiszen a két pánt a hátunkra vehető, a számítógépet pedig rendszerint párnázott rekesz védi a behatásoktól. Mivel egyenlően osztja el a súlyt a két vállunk között, így szinte nem is érezni, ráadásul a kiegészítő rekeszekbe és zsebekbe nagyon sok más dolog is elpakolható.

Legnagyobb hátránya, hogy a hátunk már a könnyű tavaszi időszak alatt is beleizzadhat a hátizsák hordásába, nem beszélve a nyári negyven fokokról. A párnázott kivitel pedig általában nem teszi lehetővé könnyed és jól szellőző táskák megalkotását.

Laptop női táskák

A laptopokat is tárolni tudó női táskák egyaránt hódolnak a praktikumnak és a nőiességnek, ezek ugyanis általában hatalmas méretű, egy vállon hordható dolgok. A laptop mellett a szebbik nem számos apróságának helyet adhatnak, míg kialakításuk és anyagválasztásuk tökéletesen beleillik az urbánus környezetbe.

Hátránya a nagy méretből adódó körülményesebb kezelhetőség, illetve, hogy általában férfiaknak nem ajánlott a használata. Mivel ebben az esetben stílusos kiegészítőről is beszélhetünk, a női táskáka anyaga és mintázata a legkülönfélébb irányba mehet el, ezáltal ez a típus lehet a legdrágább megoldást a számítógépünk hordozására.

LapTop táskák

Laptop oldaltáskák

A laptop oldaltáskák a számítógép hordozásának klasszikus eszközei. Sikkes és kényelmes viseletnek számítanak, melyek szabadon hagyják a kezeinket, a táskák mozgása pedig követeli a sétánk ütemét. Még a legnagyobb melegben sem izzadunk le tőlük, kivéve esetleg azt a kis rész, ahol a pánt a vállunkon támaszkodik.

Általában az ilyen hordozók rendelkeznek egy nagyméretű füllel, így bármikor lekaphatjuk a vállunkról, majd a fülnél fogva akár futni is lehet velük. Bár kisebb helyet biztosítanak az extra holmiknak, mint a hátizsákok, a pénztárca, mobil és néhány kiegészítő eszköz kényelmesen elfér bennük.

Laptop tokok

A laptop tokok vagy notebook tokok általában könnyebb szövetből vagy valamilyen poliészterből készülnek, és korlátozott védelmet nyújtanak a számítógépünk számára. A puha tartó a leesés ellen a legtöbb esetben nem sokat tud tenni, de a pára, por vagy karcok ellen biztonságosan tárolja a laptopot.

Nagy előnye, hogy olcsóbb, és egyszerűen kézbe kapható, kevésbé körülményes a használata, mint egy masszívabb oldaltáskának vagy hátizsáknak. Gyakran a tabletet is betehetjük a tokba, így univerzálisan felhasználható.

Számos laptop tok extra rekesszel készül a kábelek számára, míg kívül egy apró cipzáras zsebecske tudja elrejteni a pénztárcánkat és igazolványunkat a kíváncsi szemek elől.


2020-05-30 17:41