Miért érdemes elektromos törölközőszárítót venni?

2020-01-27 19:57
Miért érdemes elektromos törölközőszárítót venni?

A törölközőtartó radiátor vagy hétköznapibb nevén, a törölközőszárító egy olyan megoldás, mely nem csak a vizes törölközőket tudja megszárítani, de kellemesen befűtheti a fürdőszobát is. A felhelyezése könnyű és gyors, ráadásul az elektromos változatokhoz még különösebb szerelés sem szükséges, elegendő bedugni őket. Ebben a bejegyzésben az elektromos törölközőszárítók előnyeit nézzük meg.

Az elektromos törölközőtartó radiátor előnyei

Az elektromos törölközőszárító legnagyobb előnye, hogy a fűtési rendszertől függetlenül is használni lehet. A késő őszi, illetve a kora tavaszi időszak már sokkal enyhébb idővel érkezik, ilyenkor már sokszor nem éri meg befűteni a lakást, a fürdőszobában viszont jól jönne a 23-34 fokos hőmérséklet. Erre is kiváló az elektromos törölközőszárító, hiszen bedugva felmelegíti a fürdőszobát, miközben a ház többi részét nem kell fűteni. A központi fűtésre között rendszereknél szinte ez az egyetlen igazi megoldás.

Egy további előny, mely évszaktól függetlenül használható, a törölközők gyors megszárítása. Ezek a nagyobb méretű és gyakran sűrű szövésű textíliák nagyon nehezen száradnak, és gyakran előfordul, hogy a rosszul szellőző, nyirkos fürdőszobában dohossá válnak. Nincs is annál idegesítőbb, mint egy nyirkos törölközőt használva, már fürdés után kellemetlen szagúvá válunk!

A törölközőszárító könnyen és gyorsan megszárítja a törölközőket, ráadásul a helyiség felfűtésére felhasznált hő egy része is szárítja őket, a kikapcsolás után pedig nem vész kárba a meleg. A téli időszakban pedig kiváló segítséget jelent a háziasszonyok számára, amikor a nehezen száradó mosott ruhák közül a legfontosabbakat fel lehet dobni a tartóra, és reggelre, mire munkába kell menni, frissen lehet levenni róla.

Kisebb hely és érintésvédelem

A fürdőszoba számos ok miatt is speciális, rendszerint sokkal kisebb alapterületű, így nehéz beszerelni a hagyományos fűtési megoldásokat. A kevesebb helyet foglaló és vékonyabb törölközőszárítók erre is megoldást nyújtanak, és ellátják feladatukat.

Törölközőszárító


A különféle fűtőberendezése jó részét ráadásul kifejezetten tilos nedves helyeken használni, mivel zárlatosak lehetnek, és akár áramütést is okozhatnak a víz hatására. Az elektromos törölközőtartó radiátorokat viszont pont a fürdőszobába tervezték, így még akkor sem rázhatnak, ha nedvesség éri őket. Természetesen mindig be kell tartani a gyártó előírásait, és ezt a kényelmes eszközt is a rendeltetésének megfelelően kell használni.

Utazás során is ideális

Számos törölközőszárítót nem kell felfúrni a falra, hanem lábakon áll, ezeket akár az utazásra is magunkkal lehet vinni. Ha a szállásadó szabályzata ezt nem tiltja, igazán jó megoldást jelenthetnek a hidegebb helyek felfűtésére, vagy a nedves ruhák megszárítására.

Csupán egy konnektor szükséges, melybe bedugva már működtethető is a radiátor. A szállításkor persze érdemes figyelni, hogy ne a készülék kerüljön alulra, és rá a nehéz táskák, de ez már kis tervezéssel könnyen megoldható. A hordozható berendezések pedig sokszor leszerelhető lábakkal érkeznek, ezeket csak le kell csavarozni, és még könnyebben beilleszthető a radiátor a legkisebb helyekbe is.


2020-01-27 19:57