Hogyan lehet jól hajat szárítani?

2020-07-28 9:56
Hogyan lehet jól hajat szárítani?
A hajápolás a mindennapjaink része, melyhez megfelelő hajszárító is kell. Bár elsőre nem tűnik fontosnak ez a háztarsási eszköz, aki ment már ki a hidegbe nedves hajjal, gyorsan megtanulta értékelni a meglétét. Ebben a bejegyzésben áttekintjük, hogyan lehet jól hajat szárítani, kihozva a legtöbbet a gépből.

Időt kell szánni a szárításra

Bár csábító lehet a legmagasabb fokozaton, a legnagyobb hőfokon használni a hajszárítót, a sietséggel elronthatjuk az eredményt. Ennek oka, hogy a haj ilyenkor túlságosan megszárad, és már nehezen formázhatóvá válik. A legjobb hatás elérése miatt érdemes fokozatosan megszabadulni a nedvességtől, miközben arra is marad idő, hogy a hajkorona felvegye az általunk előnyben részesített formát.

A fésüléshez használt kefét is körültekintően kell kiválasztanunk, a fémszálas termékek hamar átveszik a hőt, és károsíthatják a hajvégeket. A műanyag jobban ellenáll a melegnek, ezért szebb frizurát készíthetünk vele.

Hajszárítás

Megfelelő szög és tempó

Gyakori hiba, hogy a hajszárítót vízszintesen tartjuk, és így éri a fejünket a levegő. Ha azonban megnézünk néhány mesterfodrászt, akkor kiderül, hogy ők függőlegesen tartják a gépet. Ez nem véletlen, akkor érhetjük el a legjobb eredményt, ha mi is fentről lefelé fújatjuk a hajkoronánkra a meleget.

Ha ez a kéztartás megterhelő, akkor kissé meg lehet dönteni a hajszárítót, törekedni kell azonban arra, hogy minél jobban megközelítsük a függőleges tartást. Az eszközt a szárítás során folyamatosan mozgatni kell, ami ismét csak fárasztó, viszont elkerülhetjük vele, hogy megégessük a hajvégeket. A károsodott hajat nem lehet helyre hozni, csupán a végek levágásával szabadulhatunk meg tőlük. Érdemes tehát a hőt eloszlatni, és egyfolytában mozogva bejárni a teljes hajkoronát.

Kiegészítő funkciók

A hajszárítók is folyamatosan fejlődnek, és ma már elérhetők az olyam termékek, melyek ionizáló technológiával szüntetik meg a haj elektrosztatikus töltését. Az ilyen gépekkel még könnyebb a szárítás, és a folyamat során még véletlenül sem bogozzuk össze a szálakat egymással.

Ha nagyobb erőre van szükség, akkor a hajszárítóra szűkítő szerelhető. Ez a hatékony kis trükk lecsökkenti a fúvóka átmérőjét, ezért a kiáramló levegő erősebbé válik. Hasonlóan hasznos kellék a diffúzor, mellyel anélkül tupírozhatjuk csodássá a hajunk, hogy komolyabban megerőltetnénk magunkat.

A legtöbb hajszárító képes hideg levegő kifújására, akár a hideg üzemmódba való kapcsolással, akár egy külön nyomógombbal tiltva a fűtőszál működését. Ez a funkció hasznos a kész frizura fixálásakor, de nagyon jól jöhet akkor is, ha véletlenül megégettük a hajunk, és sürgősen le kell hűteni a felületet.

Hajszárítók a HDplanet kínálatában

A HDplanet kínálatában található hajszárítók ideálisak mind a nők, mind a férfiak számára. Ezek a fejlett termékek tartós anyagból készülnek, és a legtöbbször olyan funkciókkal rendelkeznek, mint az előbbiekben említett diffúzor, szűkítő vagy ionizálás.

A hajszárítók részletes adatai elolvashatók az adatlapokon, ahol a döntést a korábbi vásárlók által megírt vélemények is segítik.


2020-07-28 9:56