Elengedhetetlen termékek a babád ápolásához

2021-01-04 13:36
Elengedhetetlen termékek a babád ápolásához
Amikor egy kisbaba megszületik, rengetek olyan termékre van szüksége, amelyek a kényelmét szolgálják. Ezeket már a szülés előtt néhány héttel érdemes beszerezned, mégpedig úgy, hogy megfelelő időt szánsz a kiválasztásukra.

Egyáltalán nem mindegy ugyanis miben és hogyan fogod fürdetni a babádat, vagy milyen ollóval vágod a rendkívül puha körmöcskéket. Ha szeretnél pontos képet kapni a legfontosabb babaápolási eszközökről, ebben a cikkben hasznos információkat találsz.

Babakád és kiegészítő

A babakád általában azon termékek között szerepel, amiket a leendő szülők első körben vásárolnak meg a születendő gyermekük számára. Bár sokan úgy gondolják, hogy az egyszerűbb kivitelezésű, 1000-2000 forintos műanyag kád is megteszi, valójában a dolog ennél sokkal árnyaltabb. Ahhoz, hogy a picit már a kezdetektől fogva a fürdés szeretetére nevelhesd, célszerű olyan kádra beruháznod, ami a komfort érzetet is biztosítani tudja.

Gondolj bele például, hogy a kisebb babakádat a pici 3-4 hónapos korára kinövi, így az önfeledt lubickolás gyorsan nehézkessé válik. Amennyiben hezitálsz a kád méretét illetően, inkább a nagyobb felé billentsd a mérleget.

Kiegészítőként vásárolhatsz még babatartót a kádba, amely segít a babád fürdetésében. Mivel a picit nem kell tartanod, így te is jobban élvezheted a pancsolással töltött perceket. A babatartó vásárlásakor az egyetlen szempont, hogy anatómiailag jól illeszkedjen a baba testi adottságaihoz. A másik, szintén kényelmi termék, a fürdőkád mellé helyezhető térdvédő. Ez az eszköz megóvja a térdeidet a kemény padló okozta sérülésektől.

Vízhőmérő

A baba számára ideális fürdővíz hőmérsékletet ne a te szempontjaid alapján állítsd be. Mivel a picik bőre még viszonylag érzékeny, a baba a túl hideg és a túl meleg vízben sem fogja jól érezni magát. Az ajánlások 37°C-ot adnak meg, aminek betartásához jó, ha kéznél van egy vízhőmérsékletmérő. Manapság ezek a termékek már többféle változatban kaphatók, egyes típusok akár játékként és szobahőmérőként is használhatók.

A vízbe merítve pár másodperc alatt megmutatják neked a víz aktuális hőmérsékletét, így te az értéknek megfelelően melegítheted, vagy hűtheted a fürdővizet. A jobb minőségű eszközök eltérő fényvilágítással jelzik, ha a víz nagyon meleg vagy éppenséggel nagyon hideg.

Babamonitor

Kifogó

A kifogó egy remek találmány, ami jelentősen megkönnyíti a fürdés utáni szárítkozást. Körbe öleli a baba testét, miközben a fejbőrt is eltakarja. A hagyományos törölközőnél valamivel lágyabb anyagú kifogó tökéletes segítséget jelent a baba bőrének megszárításához. A vásárlásánál nem érdemes a nagyon olcsó, silány minőséget választanod, ehelyett inkább a puhább és tartósabb termék mellett tedd le a voksodat.

Száj- és körömápolás

A helyes fogápolási szokások kialakítását célszerű már az első fogak megjelenésekor kialakítanod. A három hónapos kortól kapható babafogkefék a puha sörtéknek köszönhetően nem csak ápolják a fogakat és a fogínyt, de enyhíteni is tudják a fogzással együtt járó fájdalmakat. A fogak védelme mellett a körmök ápolása is nagyon fontos. Ehhez vásárolj olyan, kimondottan a piciknek készült szetteket, amelyekkel könnyen levághatod a puha körmöket.

Ha szeretnél minden terméket egy helyben és online megvásárolni, rendelj házhoz webshopunkból még ma!


2021-01-04 13:36