Babakocsi választási tanács: 5 dolog, ami eszedbe sem jutott volna.

2021-03-09 13:33
Babakocsi választási tanács: 5 dolog, ami eszedbe sem jutott volna.
Nagyon nehéz kiválasztani a megfelelő babakocsit a babádnak, gyerekednek, mert ezer és egy dolgot kell figyelembe venned. Ha ehhez hozzátesszük, hogy – felmérések szerint – az egyetlen eszköz, amit részben a férfiak választanak ki (talán azért mert úgy vélik, hogy ha kereke van értenek hozzá) akkor még nehezebb és összetettebb a feladat. És akkor még nem beszéltünk az 5 olyan dologról, ami eszedbe sem jutott, hogy fontos lehet.

Nem biztos, hogy a drága a legjobb

Könnyű dolga van a babakocsi készítőknek, mert ha kezdő apuka / anyuka vagy, akkor szinte biztos, hogy beleesel majd abba a csapdába, hogy egy dizájnos, szuper jól kinéző, lehetőleg nagyon márkás olyan babakocsit vásárolsz majd amelyik talán kicsit erőn felül is van: merthogy ezt majd látják, és nehogy már a te gyerekednek „vacak babakocsija” legyen, igaz? Épp emiatt történik meg az gyakran, hogy fontos részletekre nem figyelünk. Összegyűjtöttünk ötöt, ami fontos, és lehet, hogy oda sem figyelsz rájuk.

1: A bolygósítható kerék.

Ha nem egy hatszázezer négyzetméteres betonlapon laksz, akkor ez az egyik legfontosabb. A bolygósítható kerék azt jelenti, hogy a kocsi kerekei minden irányban forognak. Ez elsőre fura és értelmetlen, de éppen ettől lesz könnyű tolni a göröngyös úton az egyenetlen úton, egyáltalán az úton. Olyan, mint a kocsid szervója. Próbálj meg ilyen babakocsit választani.

Futó babakocsi

2: Mikor születik majd a baba?

Fontos a baba (leendő) születési időpontja mert hatással lehet a babakocsi kiválasztására. Ha a baba téli lesz (mondjuk novembertől márciusig várható a születése) akkor olyan babakocsit érdemes választani, amibe a baba talpig bebugyolálva, beöltözve overallba, és három takaróval betakarva is befér. Ha éppen ellenkezőleg, mert nyári lesz a baba, akkor meg arra érdemes figyelni, hogy ne „vesszen el” a babakocsiban egy pici kis rugiban.

3: Szellőzés, és vízállóság

Kicsit még az előző ponthoz tartozik, de nem teljesen: fontos, hogy a babakocsitok vízálló legyen és jól szellőzzön: nyáron és télen is. Ha jól szellőzik akkor a baba könnyebben kap levegőt, ami nagyon fontos, na meg az is, hogy természetesen járjon, cserélődjön a levegője, mint a légkondis kocsidban. Az pedig szinte alapkövetelmény, hogy a babakocsi vízálló, vízlepergető legyen.

4: Milyen legyen a tolókar?

Ha teheted olyat válassz amelyik forgatható, állítható és ami talán számodra a legfontosabb: kényelmes is legyen. Ezzel fogod tolni, irányítani a babakocsidat, benne a babával akár több száz kilométert gyalogolva. Mindenképpen fontos, hogy kényelmes, ergonomikus legyen.

5: Befér a csomagtartóba?

Mármint a kocsi a csomagtartóba. A nagy, robosztus, látványos babakocsik nem feltétlenül férnek be egy nagyon kicsi autó csomagtartójába. Ezért érdemes előre átgondolni, hogy a (baba)kocsid megfelelő méretű -e. Ez például sokkal fontosabb, mint az, hogy milyen színű és milyen márkájú.

Persze, még számtalan más döntési pontos is lehet: mi azt javasoljuk, hogy mindent gondolj át alaposan mielőtt megvásárolod a leendő babakocsit.



2021-03-09 13:33