Az iker babakocsi

2020-10-18 11:27
Az iker babakocsi
Ha a HDplanet blogon az iker babakocsikról olvasol, akkor mindenekelőtt engedd meg, hogy gratuláljunk mert abban a mindössze ezerpárszáz (szerencsés) szülő között vagy, akiknek ikrei születtek idén. De térjünk vissza az ikerbabakocsikhoz: ezt a cikket azért írtuk, hogy segítsük neked kiválasztani a hozzád legjobban illő iker babakocsit.

Iker babakocsik: ha nem ikreknek veszed.

Bár az ikerbabakocsik ikreknek lettek tervezve, nagyon sokan vásárolják meg akkor, ha a babák között kicsi a korkülönbség. Ez egyébként egy remek döntés, mert nem kell kettő babakocsit venned, elég egy is, és ez könnyebbé teszi az életedet. Nem kell kettő babakocsit tolnotok, nem kell össze vissza manővereznetek, és nem kell kompromisszumokat sem hoznotok. Egy babakocsiban mind a kettő gyermek elfér.

Iker babakocsi

Amit tudni kell az iker babakocsiról

Az iker babakocsi tulajdonképpen egy újszülött babakocsi, viszont (és ez nagyon fontos) akár a babád 15 kilós súlyáig tudod használni. Különösen strapabíróak, masszívak. Ez viszont azzal jár, hogy – akármennyire is bizonygatja a gyártó az ellenkezőjét – nehezek, és a többi babakocsihoz képest nehezebben is irányíthatóak.

Az iker babakocsik háttámlája vízszintesig dönthető, ezért újszülött babakocsinak is tökéletesek, a kialakítása széles, nem borulékony (ne feledjük el, hogy a babakocsi feladata az, hogy egyszerre kettő babának nyújtson tökéletes kényelmet és védelmet).

A gyártók próbálják a lehető legkönnyebbé, és könnyen kormányozhatóvá tenni, de kompromisszumkésznek kell lenned. Az iker babakocsik összecsukhatóak, és különlegességük a kicsi kerék, azért, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak el (vannak olyanok amelyeknek a kerekei kivehetők).

Az ikerbabakocsi egy kis empátiát igényel, mert egy kismama a kettő gyerekkel plusz az általa tolt ikerbabakocsival, segítségre szorulhat a tömegközlekedési eszközökön éppúgy, mint a saját járművénél.

Erre figyelj az iker babakocsi kiválasztásakor

Fontos, hogy odafigyelj a technikai dolgokra. Az iker babakocsi súlyára, a méretére, de ezekkel mindenképpen kompromisszumot kell hoznod, hiszen egy határ alá lehetetlen menni. (A kettő gyerekkel a babakocsi akár 40-50 kiló is lehet)

A kényelmi szempontokat is vizsgáld meg minden esetben: bár gyakori, hogy az ikrek szinte mindent együtt csinálnak, lesz, amit nem. Amíg az egyik elalszik a babakocsiban, a másik nézelődne, ezért jó, ha külön dönthetőek a babakocsi ülései. A te kényelmedet szolgálhatja az, ha a tolókarja kellemes, ergonomikus kialakítású, jó, ha van hozzá bevásárlókosár (abba mindent magaddal vihetsz amire szükséged lehet) és fontos, hogy mennyire könnyű karbantartani, mosni.

Törekedj a biztonságra is: fontos a jó biztonsági öv, kettő izgő-mozgó gyerekkel kell elbírnia, és az is fontos, hogy miből készült a babakocsi: ha esetleg megrágják ne legyen gond.



2020-10-18 11:27