A Sony új távirányítója egyben hordozható hangfalként is használható

2020-02-14 20:18
A Sony új távirányítója egyben hordozható hangfalként is használható

A Sony vadiúj SRS-LSR200 névre hallgató távirányítója nem csak elegánsan néz ki, de akár hordozható hangszóróként is működhet. Az első ránézésre is stílusos kiegészítő egy nagyméretű akkumulátort is kapott, amelynek segítségével akár 13 órán keresztül bírja az használatot.

Szép megjelenés

A jópofa távirányító úgy néz ki, mint egy oldalról lekerekített kis doboz. A kerületén mindenhol lyukacsos felület maga a hangot kiadó rész, hogy a térben mindenhol jól hallható legyen a tévé. A segítségével akkor is követhetjük az adást a ház minden részében, ha nem tekerjük maximumra a televízió hangerejét.

A dobozka tetején a húsz gomb közül a bal felső zöld színű, a többi szürke, emiatt a be- és kikapcsoló gombot vizuálisan is meg lehet különböztetni. A hangerő és programváltó dupla gombok a hagyományos távirányítókhoz hasonlóan működnek, felfelé nyomva őket nő a hangerő, illetve a csatornákon felfelé irányba lépkedhetünk, lefelé pedig az ellenkezője történik. Hangsúlyos szerepet kapott a távirányító tetején látható nagyméretű tekerőgomb is.

A cseppálló kialakítás miatt ez az új eszköz kivihető a konyhába, amíg nincs beleejtve a mosogatóba, bírni fogja a használatot. Az esetleges szennyeződéseket csak le kell törölni, és nincs olyan felülete, mely nehezen lenne tisztítható.

Fejlett eszközök

A Sony nem spórolta ki a technológiai részt sem az új távirányítója mögül. A távirányító a tévét a klasszikus infravörös sugarakkal irányítja, persze ez is tovább lett fejlesztve. A gyár mérnökei egy úgynevezett nagylátószögű fénykibocsátó részt készítettek, amelynek segítségével nem kell közvetlenül a televízióra irányítani az egységet.

Sony távirányító hangszóróval

Maga a dobozka két darab 2 Wattos hangszórót, és egy központi clear voice egységet kapott. Utóbbi elnevezése arra utal, hogy szoftveresen van ráhangolva az emberi beszéd frekvenciáira, így még szebb hangminőséget generál. Emellett elválasztja a két hangszórót egymástól, csökkenti a torzítást, és élvezhetőbbé teszi az adást.

A távirányítóhoz egy töltőegység is jár, ez csatlakozik a tévéhez. A Sony ezt úgy készítette el, hogy bármilyen televízióval együtt tudjon működni, ne csak a japán gyár termékeivel. A töltő egyben a jeltovábbító a hordozható távirányítóhoz, amit kevesebb, mint 3 óra alatt fel is tud tölteni. A kommunikációhoz a 2,4 GHz-es frekvenciát használja, és ha úgy döntünk, a tévé hangszórói mellett a távirányítóé is aktív maradhat. Emiatt a szobában lévők akkor is hallják a televíziót, amikor mi a távirányítón hallgatjuk valahol máshol.

A Sony gondolt azokra is, akik kevésbé jártasak az audio-videó eszközök használatában, a töltőegység hátulját ugyanis színes címkékkel látták el. Ezek pont olyan színűek, mint a televízió megfelelő kimenetei, így a csatlakoztatást azok is el tudják végezni, akik sohasem láttam még hasonló berendezéseket.

Az SRS-LSR200 mindössze 630 grammot nyom, ami a nagy méretű akkumulátort tekintve nagyon jó teljesítmény a japán mérnököktől. Az eszköz már kapható, bár arról még nincs hír, hogy Magyarországon forgalmazzák-e majd.

Forrás:theverge.com


2020-02-14 20:18