A multifunkciós babakocsi: így válaszd ki!

2020-10-18 11:33
A multifunkciós babakocsi: így válaszd ki!
Az első dolog, amit meg fogsz vásárolni a még meg sem született kisbabádnak az vagy zokni, vagy takaró, vagy body lesz. Ezek kedves és cuki dolgok, amikkel hibázhatsz is, ám az első babakocsijának a kiválasztásával nem. Az első – multifunkciós, újszülött babakocsiját – nagyon körültekintően kell kiválasztanod. Ebben segít a HDplanet most.

Miért újszülött babakocsi

A babád az életének az első 6-8 hónapjában leginkább feküdni fog, legalább 6-7 hónapos lesz mire felül, és ennél is később fog megtanulni kúszni és járni. Újszülött korában egy olyan babakocsira lesz szüksége, amelyikben kényelmesen és biztonságosan tud feküdni. Az újszülött babakocsit úgy tervezték, hogy a hason és háton fekvő babának is kényelmes legyen.

A kétfunkciós újszülött babakocsi

A kétfunkciós újszülött babakocsi háttámlája 180 fokban, teljes vízszintesig dönthető. A kétfunkciós babakocsik kompakt méretűek (de mindenképpen jelentősen kisebb, mint a három, vagy akár a négyfunkciós) de a fekvőfelülete az elején még így is nagy lehet a babádnak, ezért érdemes bele szűkítőt venni. Ha kétfunkciós újszülött babakocsit vásárolsz arra figyelj, hogy milyen mély (könnyedén be tudd tenni és kivenni a babádat) milyen a kémlelőnyílása (az, ahol látod a babát, és ő is kilát). A kényelmen kívül a funkciókat is vizsgáld meg: milyen nehéz, milyenek a kerekei, milyen a tolókara (az a jó, ha állítható).

Multifunkciós babakocsi

A három funkciós újszülött babakocsi

A háromfunkciós újszülött babakocsi annyival „több” mint a kétfunkciós, hogy tartozik hozzá egy babahordozó (mózeskosár) amibe bele tudod tenni a babádat akkor, ha nem akarsz a kocsival bajlódni. Arra kell felkészülnöd, hogy a háromfunkciós babakocsi drágább, mint a kétfunkciós, de könnyebben rögzíthető rá a pelenkázótáska, és tudsz a babakocsira rakni játékokat, mert valószínűleg eleve lesz játékhíd rajta. Az ilyen babakocsi nagyobb, nehezebb, de praktikusabb, mint a kétfunkciós. Azért is jobb választás talán, mert a sportülése levehető, és megfordítható sokszor, ezért a babád akár a menetirányban vagy a menetiránynak szemben is ülhet (ekkor feléd van a baba)

A négyfunkciós újszülött babakocsi

A négyfunkciós újszülött babakocsi tulajdonképpen egy háromfunkciós, továbbfejlesztve és jár hozzá egy babahordó is. A négyfunkciós babakocsi egy fekvő kocsiból, az autós hordozóból, és az ülő/fekvő (kétfunkciós) támlás részből áll. Ez a legextrább választás, de csak akkor érdemes, ha valóban sokat utaztok, és a legmagasabb kényelmet akarod nyújtani a babádnak.

Extrák, és szempontok ahogy válassz

Azért írtuk le melyik babakocsi megnevezés mit jelent pontosan, és mit takar, mert alapvetően az határozza meg a választásodat. Természetesen ezek mellett érdemes figyelembe venni azt milyen nehéz, milyen könnyű összecsukni, hol fogod használni (ez a kerekek miatt fontos: ahol rossz az út oda jobb a felfújható puha kerék, és a lágy rugózás). Nézd meg a kényelmi eszközöket (a kupola állíthatóságát, a lábzsákot, a biztonsági öveket) és akár az egészen extrém kiegészítőket is mint az USB töltős lámpa, ami megvilágítja az utat.


2020-10-18 11:33