5 ok az álkamera mellett

2021-07-18 18:43
5 ok az álkamera mellett
Egy felmérés szerint a betörők / tolvajok nagy része nem tudja megkülönböztetni egymástól az álkamerákat és az igazi, működő kamerákat. Ezért ha látnak egyet azonnal könnyebb célpontot keresnek. Már ez az egy érv önmagában elég lehetne ahhoz, hogy egy pár ezer forintos álkamerával szereld fel a lakásodat, az otthonodat, de nem csak ez ez egy érvünk van.

Betörések száma Magyarországon

Eltérő, hogy melyik megyében (de akár az is, hogy Budapesten belül melyik kerületben) hány betörés történik évente, de van egy átlagszám a 92. Persze 100000 lakosra vetítve. Ez azt jelent, hogy 0,1% esély van arra, hogy akár ma, ebben a pillanatban éppen hozzád törjenek be. Nem tűnik soknak, de nézzük egy másik irányból. Ha van az utcátokban 100 ház (vagy van 100 lakás a lakóhelyeden) akkor akár 1% esélyed is lehet arra, hogy hozzád törnek be.

Még mindig elenyészőnek tűnik, de érdemes azzal is számolni, hogy egy bűnöző sem a saját maga ellensége: nagy eséllyel oda fog betörni, ahol nincs kamera. És egy betöréssel akár több százezer vagy milliós kárt okozhat. No, meg persze azt a borzasztó tudatot, hogy jártak az otthonodban és a ruháid, az értékeid között kutattak idegenek. Egy álkamera megvédhet ettől. Íme az indokaink miért kell neked egy.

Az álkamera költséghatékony

Az álkamera mindig költséghatékony, hiszen a kamera maga pár ezer forint, ráadásul egyszeri befektetés, hiszen nincs bekötve egy biztonsági céghez és nem kell ezért havi átalánydíjjal (és sokszor felesleges kivonulási díjjal) számolnod.

Az álkamera könnyen telepíthető

Tulajdonképpen bárki telepíthet álkamerát: legtöbbször nincs más dolgod, mint felfúrni, vagy valahogy rögzíteni az álkamerádat oda, ahova szeretnéd (lehetőleg látványos helyre tedd) és máris készen vagy. (Vannak olyan álkamerák melyek akksiról, elemről mennek ezért még az áramot sem kell odavezetned)

Az álkamera könnyen cserélhető

Bár minden álkamerát hosszú távra és úgy terveznek, hogy ellenálljon az időjárás körülményeinek akár évekig, ha mégis történik vele valami akkor rendkívül könnyen cserélheted akár ugyanolyanra, akár másikra.

Álkamera

Az álkamera elrettentő

Egy felmérés szerint a betörők 89%-ban olyan házat/otthont választanak, ahol nincs kamera. Ez azt jelenti, hogy már egy álkamera is majdnem 90%-os védelmet nyújt neked, hiszen a betörőnek fogalma nincs arról, hogy a kamera, amit lát az igazi vagy ál. Egyes kiváló minőségű álkamerák annyira valósághűek, hogy szinte lehetetlen megkülönböztetni az igazitől. A betörő pedig nem kockáztat.

Az álkamera valósághű

Igazad van abban, hogy régebben az álkamerák elnagyoltak, messziről észrevehetőek voltak, de ma már nem: a Nedis DUMCD30WT biztonsági álkamera (mely egyébként 2990 forint) annyira valósághű, hogy például beépített villogó IR LED-del is el van látva, agy olyan mintha éppen mindent felvenne.



2021-07-18 18:43