4 ok, miért használjunk fali konzolt

2020-04-30 17:02
4 ok, miért használjunk fali konzolt
A korlátlan mobilinternet és az okostelefonok terjedése ellenére is minden nap órákat nézzük a tévénket, így ez az eszköz még jó ideig velünk marad. Az kétségtelen tény, hogy az ágyban fekve vagy a fotelben ülve sokkal kényelmesebb a nagy képernyőt bámulni, mint a mobilunk apró kijelzőjét.

A készülékek elhelyezése azonban korántsem egységes. Gyakran egy szekrénysoron kapnak helyet, vagy esetleg egy kisasztalon, amivel nagyban romlik a tévézés élménye. Az egyik legjobb választás a különféle fali konzolok felhasználása, ezekkel elérhető, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a tévénkből.

Ebben a bejegyzésben azokat az okokat nézzük át, miért érdemes fali konzolokat használni az otthonainkban is.

Megfelelő fényviszonyok

A nap vándorlásával folyamatosan változnak a fényviszonyok, melyek nem egyszer megjelennek a képernyőn is. Nem csak elhomályosítják a képet, de a visszatükröződés miatt már egészen rövid idő alatt megfájdulhat a fejünk, vagy viszketni kezdhet a szemünk.

Ez a probléma megoldható úgy is, hogy leengedjük a redőnyöket, vagy elhúzzuk a sötétítő függönyt, de nyáron egyáltalán nem kellemes, ha így szaunát csinálunk. A fali konzolok egy része dönthető vagy akár karral is rendelkezhet, így a tévé képernyőjének szöge vagy pozíciója is állítható. Csak egy apró mozdulat a megfelelő irányba, és a visszatükröződés megszűnik.

Szép kinézet

A nagymama barna bútorára állított nagyképernyős tévé még akkor is csúnya, ha amúgy az átmérője a top kategóriába tartozik. A fali konzol viszont elegáns, már a fix változatok is a fal közepére helyezik el a feketén-ezüstösen csillogó tévét, ami nagyon fel tudja dobni a szoba hangulatát.

Televízió konzolok

Nem hiába látható az összes reklámfotón egy hatalmas, falra szerelt konzolos tévé, ezzel ugyanis garantáltan el lehet adni az élményt. Akkor meg miért ne lenne hasonlóban részünk otthon is?

Olcsó ár

Míg már az alap tévék is százezer forint környékén indulnak, a vadiúj 4K-s vagy 3D-s televíziók ára sokszor elérheti a fél- vagy egymillió forintot. A határ pedig a csillagos ég! Ehhez képest a fali konzolok néhány ezres ára nemhogy komoly tételt, de valódi kiadást sem jelent. A kiszállítás gyors, így az is előfordulhat, hogy a megrendelést követő vagy a rákövetkező napon már a kezünkbe foghatjuk az új konzolunkat.

A kedvező ár pedig nem megy a minőség rovására, a megfelelően felszerelt és a gyártói előírásokat betartó használat nagyon hosszú ideig hűséges társsá teszi a konzolt.

Biztonság

Szinte hihetetlen, de még a mai napig számos baleset történik a lezuhanó tévék miatt. Minden évben sok gyermek vagy háziállat sérül meg azért, mert magukra fordítják a berendezést. Ilyenkor a tévé súlya is problémákat okozhat, de komoly veszélyforrás a képernyő vagy a dizájnos fém- vagy üvegélek.

A balesetek elkerülésének egyik legkönnyebb módja a fali konzolok használata, ezeknél a gyermekek nem érik el a tévét, vagy ha meg is tudják fogni, a rögzítés szilárdan teszi a dolgát. Nem hiába emeli ki az összes gyermekvédelmis szakember, hogy a picik megérkeztével mindenképpen gyerekbiztossá kell tenni a házat, a tévék esetében pedig a fali konzol az egyik legjobb módszer erre.


2020-04-30 17:02