4 ok, hogy miért kell neked is egy power bank

2020-05-05 17:07
4 ok, hogy miért kell neked is egy power bank
A power bank vagy ahogy gyakran nevezik, vésztöltő, egy nagyon hasznos segítség a mindennapi rohanás során. Ez az egység tárolja nekünk az extra energiamennyiséget, mellyel a mobilunkat vagy más elektronikai eszközünket akár menet közben is feltölthetjük.

Ebben a bejegyzésben 4 okot szedtünk össze, miért is előnyös egy power bank megléte.

Hordozhatóság

A power bankek egyik legnagyobb előnye a hordozhatóság, a méretéből fakadóan gyakorlatilag nincs olyan felhasználási területe, ahova ne lehetne magunkkal vinni. Be lehet tenni egy nagyobb zsebbe, a táskába vagy bármilyen más tárolóba, és szükség esetén pillanatok alatt munkára lehet fogni.

A hordozhatóságot támogatja a kialakítása is, hacsak nem ejtjük le, vagy nem tesszük ki szélsőséges körülményeknek, ez a hardver nagyon sokáig tud minket szolgálni.

Egyszerűség

Egy power bank használata nem atomfizika, direkt úgy lett elkészítve, hogy minél kevesebb gondot okozzon a kezelése. Amikor lemerül, rá kell dugni a töltőre, hogy magába szívja az eltárolni kívánt energiamennyiséget. Amint kész a folyamat, le kell húzni, és eltenni a táskába vagy ahova szeretnénk.

Útközben pedig csak elő kell venni, rá kell dugni az okostelefonunkat vagy más elektronikai eszközt, hogy az átvegye a szükséges energiát a power banktől. Egyes modellek akár nyolc-tíz alkalommal is képesek feltölteni egy telefont, míg a tabletek nagyobb energia igényéről három-négy alkalommal tudnak gondoskodni. Ezzel már egy egész napos utazás is kihúzható, míg hagyományos töltési lehetőséghez nem jutunk.

Szép megjelenés

Power bank

Az elektronikai gyártók tudják, hogy a mindennapi hi-tech kütyüink csak akkor nőnek a szívünkhöz, ha a tudásuk mellett szépen néznek is ki. Ennek megfelelően a legtöbb power bank modern, letisztult külsőt kapott, amit nem szégyen elővenni akár egy irodában sem. Emellett fiatalos társaságban is menőnek számít, a gyakran fekete vagy ezüstös tokozás pedig tökéletesen illeszkedik az összes enteriőrbe.

Napjainkban az eszközök súlya is fontos szempont a vásárláskor, hiszen senki sem szeretne több kilós dolgokkal a zsebében járkálni. A legújabb power bankek ennek a kritériumnak is megfelelnek, hiszen szinte észrevehetetlen többletsúlyt jelentenek, így nem húzzák le a vállunkat vagy a nadrágunkat.

Kapacitás

Mivel energiatárolásról van szó, nem mehetünk el a power bankok kapacitása mellett sem. Ez az érték azt mutatja meg, hogy mennyi áramot tud a tároló magába foglalni, majd később átadni egy vagy több eszközünk számára.

A power bankok leírásában ezt mAh-val jelzik, és minél nagyobb az érték, annál több energia fér el a vésztöltőbe. Alapszabályként elmondható, hogy nem érdemes 5000 mAh-nál kisebb tárolót venni, de ma már nagyon olcsón kaphatók a 10000 vagy 20000 mAh-s bankok is. Arra is figyelni kell, hogy csak megbízható forrásból vásároljunk, így az eszköz biztosan tudja majd azt a kapacitást, amit ráírtak.

A csatlakozók típusát is ajánlott átböngészni, az USB-s eszközöket általában mindegyik power bank fogadni tudja, de egyes típusok kezelik például az USB C-t, ami még nagyobb szabadságot és kényelmet biztosít.


2020-05-05 17:07